IZLOŽBA ZA PAMĆENJE

U prostorijama Udruženja „Misija Kreativa“ danas je otvorena izložba radova četvoro mladih invalidnih osoba koji su putem Javnih radova Nacionalne službe za zapošljavanje četiri meseca učili kako se veze i pustuje vuna pomoću vode i sapuna. Na izložbi su, pored autora, prisustvovali Bojan Božanović, zamenik predsednika opštine Kladovo, Novak Popović, savetnik za zapošljavanje u NSZ, Slavica Boraković, predsednica Udruženja „Misija Kreativa“ i Tatjana Bosnić i Beba Kiš iz Udruženja „Nada“ za pomoć osobama ometenim u razvoju.

Ne krijući oduševljenje radovima na izložbi, zamenik predsednika opštine Bojan Božanović, poručio je autorima da nastave da se bave kreativnim radom i poželeo im je uspeh.

„Rado se odazivaju našem pozivu. Desetak godina više volonterski i sa ogromnom ljubavlju prenosimo znanje. Uz druženje, zajedno savladavamo tehnike starog zanata. Neki sa iskustvom od ranije, a neki uz pomoć mentora Udruženja „Misija Kreativa“ naučili su da vezu i pustuju vunu. Opština delom izdvaja novac za mentora iz Udruženja „Misija Kreativa“, a učesnici Javnih radova putem NSZ imaju obezbeđenu platu i plaćene doprinose, ističe Svetlana Spatarević Popović iz „Misije Kreativa“.

foto: opština Kladovo

Podeli ovu stranu
Translate »
Dragi posetioci, radi ispravnog rada i poboljšanja korisničkog iskustva ovaj sajt koristi kolačiće (eng. “cookies”). View more
U redu
Skip to content