ИЗЛОЖБА ЗА ПАМЋЕЊЕ

У просторијама Удружења „Мисија Креатива“ данас је отворена изложба радова четворо младих инвалидних особа који су путем Јавних радова Националне службе за запошљавање четири месеца учили како се везе и пустује вуна помоћу воде и сапуна. На изложби су, поред аутора, присуствовали Бојан Божановић, заменик председника општине Кладово, Новак Поповић, саветник за запошљавање у НСЗ, Славица Бораковић, председница Удружења „Мисија Креатива“ и Татјана Боснић и Беба Киш из Удружења „Нада“ за помоћ особама ометеним у развоју.

Не кријући одушевљење радовима на изложби, заменик председника општине Бојан Божановић, поручио је ауторима да наставе да се баве креативним радом и пожелео им је успех.

„Радо се одазивају нашем позиву. Десетак година више волонтерски и са огромном љубављу преносимо знање. Уз дружење, заједно савладавамо технике старог заната. Неки са искуством од раније, а неки уз помоћ ментора Удружења „Мисија Креатива“ научили су да везу и пустују вуну. Општина делом издваја новац за ментора из Удружења „Мисија Креатива“, а учесници Јавних радова путем НСЗ имају обезбеђену плату и плаћене доприносе, истиче Светлана Спатаревић Поповић из „Мисије Креатива“.

фото: општина Кладово

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content