DECA IZ OPŠTINE KLADOVO OTPUTOVALA NA MORE

Crveni krst šalje decu na letovanje

Na desetodnevno letovanje otputovalo je 29 dece, uzrasta od sedam do 14 godina, iz socijalno ugroženih kategorija stanovništva naše opštine. Zbog puta i boravka na moru podjednako su bili uzbuđeni mališani, roditelji i svi oni koji su došli da ih isprate. Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo, poželeo je deci srećan put i uručio im je lanč-pakete kako bi putovanje, uz priču i nezaobilaznu pesmu, bilo prijatnije.

„Mališanima najviše znači, jer sigurno ima dece koja verovatno nikada nisu bila na moru. Letovanje finansira Crveni krst Srbije, a u saradnji sa Crvenim krstom Kladovo iznašli smo mogućnost da decu pošaljemo na lep odmor. Nadam se da će se lepo provesti i sa mora vratiti puni utisaka“, rekao je predsednik opštine Kladovo.

Sekretar Crvenog krsta Kladovo, Branislava Berić, ističe da Crveni krst Srbije svake godine u okviru svojih programskih delatnosti organizuje program oporavka socijalno ugrožene dece u odmaralištima širom Srbije, ali i u odmaralištu „Krista Đorđević“ u Baošićima, u Crnoj Gori.

„Put mora, u crnogorsko odmaralište, ove godine, putuje 29 dece iz socijalno ugroženih kategorija naše opštine, u pratnji učitelja Damira Niculovića. Troškove smeštaja, prevoza i ishrane pokriva Crveni krst Srbije i neizmerno smo im zahvalni na tome, kao i lokalnoj samoupravi koja je za svu decu obezbedila lanč-pakete za ovo putovanje. Izuzetno smo zahvalni i Centru za socijalni rad, kolektivima svih pet osnovnih škola sa teritorije naše opštine, Policijskoj stanici u Kladovu, ali i volonterima naše organizacije Milanu Raševiću i Srni Berić, koji su zajedno svojim zalaganjem doprineli da Crveni krst Kladovo uspešno realizuje sve potrebne korake koji su prethodili ovom putovanju, a kojih nije bilo malo. U odmaralištu su za decu su obezbeđena četiri obroka dnevno. Odmaralište poseduje sopstvenu plažu na kojoj dežuraju spasioci Crvenog krsta Srbije. Svakodnevno će za decu biti organizovani razni edukativni i sportsko-rekreativni sadržaji. Drago mi je da smo svi zajedno uspeli da ove godine i decu iz naše sredine pošaljemo na desetodnevno letovanje, ali i ne samo to, na ovaj način mi posredno utičemo i na kreiranje jedne lepe uspomene, jednog novog iskustva za njih što je svakako važna emocionalna investicija za njihovu dalju budućnost, istakla je Branislava Berić, sekretar opštinskog Crvenog krsta.

Crveni krst šalje decu na letovanje
Crveni krst šalje decu na letovanje
Crveni krst šalje decu na letovanje
Crveni_krst_more_1
Crveni_krst_more_3
Crveni_krst_more_2
previous arrow
next arrow
foto: Opština Kladovo
Podeli ovu stranu
Translate »
Dragi posetioci, radi ispravnog rada i poboljšanja korisničkog iskustva ovaj sajt koristi kolačiće (eng. “cookies”). View more
U redu
Skip to content