ДЕЦА ИЗ ОПШТИНЕ КЛАДОВО ОТПУТОВАЛА НА МОРЕ

Црвени крст шаље децу на летовање

На десетодневно летовање отпутовало је 29 деце, узраста од седам до 14 година, из социјално угрожених категорија становништва наше општине. Због пута и боравка на мору подједнако су били узбуђени малишани, родитељи и сви они који су дошли да их испрате. Саша Николић, председник општине Кладово, пожелео је деци срећан пут и уручио им је ланч-пакете како би путовање, уз причу и незаобилазну песму, било пријатније.

„Малишанима највише значи, јер сигурно има деце која вероватно никада нису била на мору. Летовање финансира Црвени крст Србије, а у сарадњи са Црвеним крстом Кладово изнашли смо могућност да децу пошаљемо на леп одмор. Надам се да ће се лепо провести и са мора вратити пуни утисака“, рекао је председник општине Кладово.

Секретар Црвеног крста Кладово, Бранислава Берић, истиче да Црвени крст Србије сваке године у оквиру својих програмских делатности организује програм опоравка социјално угрожене деце у одмаралиштима широм Србије, али и у одмаралишту „Криста Ђорђевић“ у Баошићима, у Црној Гори.

„Пут мора, у црногорско одмаралиште, ове године, путује 29 деце из социјално угрожених категорија наше општине, у пратњи учитеља Дамира Ницуловића. Трошкове смештаја, превоза и исхране покрива Црвени крст Србије и неизмерно смо им захвални на томе, као и локалној самоуправи која је за сву децу обезбедила ланч-пакете за ово путовање. Изузетно смо захвални и Центру за социјални рад, колективима свих пет основних школа са територије наше општине, Полицијској станици у Кладову, али и волонтерима наше организације Милану Рашевићу и Срни Берић, који су заједно својим залагањем допринели да Црвени крст Кладово успешно реализује све потребне кораке који су претходили овом путовању, а којих није било мало. У одмаралишту су за децу су обезбеђена четири оброка дневно. Одмаралиште поседује сопствену плажу на којој дежурају спасиоци Црвеног крста Србије. Свакодневно ће за децу бити организовани разни едукативни и спортско-рекреативни садржаји. Драго ми је да смо сви заједно успели да ове године и децу из наше средине пошаљемо на десетодневно летовање, али и не само то, на овај начин ми посредно утичемо и на креирање једне лепе успомене, једног новог искуства за њих што је свакако важна емоционална инвестиција за њихову даљу будућност, истакла је Бранислава Берић, секретар општинског Црвеног крста.

Црвени крст шаље децу на летовање
Црвени крст шаље децу на летовање
Црвени крст шаље децу на летовање
Crveni_krst_more_1
Crveni_krst_more_3
Crveni_krst_more_2
previous arrow
next arrow
фото: Општина Кладово
Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content