JAVNI POZIV ZA DODELU POMOĆI INTERNO RASELJENIM LICIMA

javni poziv

Opština Kladovo danas je raspisala Javni poziv za dodelu pomoći interno raseljenim licima dok su u raseljeništvu za pokretanje, razvoj i unapređenje dohodovnih aktivnosti. Pomoć se odobrava u robi i materijalu, kao jednokratna i bespovratna za ekonomsko osnaživanje porodica. Komesarijat za izbeglice i migracije RS dodelio je sredstva u iznosu od 237,5 hiljada dinara, uz učešće lokalne samouprave od pet odsto.

Javni poziv je otvoren do 19. februara, a mogu konkurisati oni koji već imaju otvorenu zanatsku ili uslužnu delatnost, da su vlasnici ili zakupci prostorije u kojoj će obavljati delatnost. Mogu da konkurišu i drugi korisnici koji žele da pokrenu neki vid delatnosti, naznačen u javnom pozivu. Pravo na dodelu pomoći za ekonomsko osnaživanje i osamostaljivanje imaju svi podnosioci zahteva, pod jednakim uslovima, kriterijumima i redu prvenstva utvrđenim pravilnikom o radu za dodelu pomoći.

Obrazac prijave, kao i sve dodatne informacije, mogu se dobiti kod Poverenika za izbegla i interno raseljena lica u opštini Kladovo, kancelarija broj 28.

Dokument:

Podeli ovu stranu
Translate »
Dragi posetioci, radi ispravnog rada i poboljšanja korisničkog iskustva ovaj sajt koristi kolačiće (eng. “cookies”). View more
U redu
Skip to content