PRIJAVA ZA PENZIONERSKE KARTICE

foto: Opština Kladovo

Danas je počela prijava za penzionerske kartice, sa kojima će stariji sugrađani moći da ostvare brojne popuste. Zahtev za izdavanje ove kartice penzioneri mogu podneti elektronski na sajtu Fonda PIO www.pio.rs ili u filijali tog fonda gde će zaposleni u Fondu pomoći penzionerima i za njih popuniti elektronski zahtev. Za prijavu je potrebna samo lična karta, a čitava procedura traje do dva minuta.

U zgradi Opštine Kladovo danas su otvorena dva šaltera na koje penzioneri mogu da podnesu prijave za dobijanje penzionerskih kartica, od sedam do 15 časova. Na ovaj način, lokalna samouprava želi starijim sugrađanima da pomogne da na jednostavniji i brži način dođu do penzionerskih kartica, rekao je Dušan Belić, zamenik načelnika Opštinske uprave.

Kartice će se izdavati sukcesivno, kako budu izrađivane, kako bi do 1. oktobra svi korisnici penzija koji se prijave imali svoje penzionerske kartice. Kartice će se preuzimati na šalterima Fonda PIO kojih ima 170 širom Srbije. PIO Fond će obavestiti penzionere telefonom ili mejlom, u zavisnosti za šta se korisnik bude odlučio prilikom prijave, kada njihove penzionerske kartice budu u filijali spremne za preuzimanje.

Društveno odgovorne kompanije pozvane su da se uključe u ovu akciju. Privredni subjekti treba da popune kontakt formu sa osnovnim podacima, koju će moći da pronađu na sajtu Fonda PIO, a sve kako bi blagovremeno bili pripremljeni sporazumi o saradnji.

Penzionerske kartice su važne jer omogućavaju brojne popuste i pogodnosti za penzionere, koji će moći da kupuju po jeftinijim cenama ili da dobijaju jeftinije usluge, kod kompanija koje se priključe ovoj akciji. Svako ko se prijavi za karticu imaće popuste u raznim trgovinskim lancima i prodavnicama, restoranima, salonima, muzejima, pozorištima…

foto: Ministarstvo finansija

Podeli ovu stranu
Translate »
Dragi posetioci, radi ispravnog rada i poboljšanja korisničkog iskustva ovaj sajt koristi kolačiće (eng. “cookies”). View more
U redu
Skip to content