„ПАЖЉИВКОВА СМОТРА 2023.“ -ОПШТИНСКИ НИВО

Савет за безбедност саобраћаја општине Кладово учествује у реализацији пројекта Агенције за безбедност саобраћаја „Пажљивкова смотра 2023.“, као једна од 71 локалне самоуправе Републике Србије и као једина у региону. Реч је о смотри намењеној малишанима предшколског узраста и ђацима првог и другог разреда основне школе са циљем да се код деце подигне ниво знања о саобраћају, као и да се упознају са правилима безбедног понашања на њима занимљив начин. Након успешно реализоване школске смотре, данас и сутра се одржава општинска смотра у Основној школи „Вук Караџић“ у Кладову. Данас су се надметале предшколске установе са територије наше општине.

Саша Николић, председник општине Кладово, пожелео је добродошлицу и пуно успеха учесницима „Пажљивкове смотре 2023.“, и рекао да му је драго што су се одазвали у оволиком броју, али је захвалио и тиму Агенције за безбедност саобраћаја, школама и предшколским установама.

-Смотра има велики значај, наша општина је једна од 71 локалне самоуправе која се укључила и поносни смо што смо у региону једини који учествују у највећем и најлепшем пројекту на тему безбедности деце у саобраћају. Циљ је да се подигне ниво знања о безбедном учешћу у саобраћају, почев од предшколског узраста. На почетку сваке школске године апелујелујемо на возаче да пажљиво возе и поштују саобраћајне прописе како би сачували наше најмлађе, нагласио је Николић.

Након завршеног квиза председник општине Кладово уручио је победничким екипама вредне поклоне. Предшколска установе „Невен“ освојила је прво место, друго место припало је предшколским издвојеним одељењима ОШ „Вук Караџић“ из Сипа и Костола, а треће „Стефанији Михајловић“. Остали учесници смотре добили су захвалнице и пригодне поклоне.

У периоду од јануара до јуна реализују се четири нивоа такмичења-школско, општинско, регионално и републичко.

pazljivko_smotra_1
pazljivko_smotra_2
pazljivko_smotra_3
pazljivko_smotra_4
pazljivko_smotra_5
pazljivko_smotra_6
pazljivko_smotra_7
pazljivko_smotra_8
previous arrow
next arrow
фото: општина Кладово
Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content