ПРИЈАВА ЗА ПЕНЗИОНЕРСКЕ КАРТИЦЕ

фото: Општина Кладово

Данас је почела пријава за пензионерске картице, са којима ће старији суграђани моћи да остваре бројне попусте. Захтев за издавање ове картице пензионери могу поднети електронски на сајту Фонда ПИО www.pio.rs или у филијали тог фонда где ће запослени у Фонду помоћи пензионерима и за њих попунити електронски захтев. За пријаву је потребна само лична карта, а читава процедура траје до два минута.

У згради Општине Кладово данас су отворена два шалтера на које пензионери могу да поднесу пријаве за добијање пензионерских картица, од седам до 15 часова. На овај начин, локална самоуправа жели старијим суграђанима да помогне да на једноставнији и бржи начин дођу до пензионерских картица, рекао је Душан Белић, заменик начелника Општинске управе.

Картице ће се издавати сукцесивно, како буду израђиване, како би до 1. октобра сви корисници пензија који се пријаве имали своје пензионерске картице. Картице ће се преузимати на шалтерима Фонда ПИО којих има 170 широм Србије. ПИО Фонд ће обавестити пензионере телефоном или мејлом, у зависности за шта се корисник буде одлучио приликом пријаве, када њихове пензионерске картице буду у филијали спремне за преузимање.

Друштвено одговорне компаније позване су да се укључе у ову акцију. Привредни субјекти треба да попуне контакт форму са основним подацима, коју ће моћи да пронађу на сајту Фонда ПИО, а све како би благовремено били припремљени споразуми о сарадњи.

Пензионерске картице су важне јер омогућавају бројне попусте и погодности за пензионере, који ће моћи да купују по јефтинијим ценама или да добијају јефтиније услуге, код компанија које се прикључе овој акцији. Свако ко се пријави за картицу имаће попусте у разним трговинским ланцима и продавницама, ресторанима, салонима, музејима, позориштима…

фото: Министарство финансија

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content