KNJIGE DARUJU POJEDINCI I BROJNE INSTITUCIJE

Biblioteka „Centar za kulturu“ Kladovo, prošle godine je, od 94 institucija i pojedinaca iz zemlje i inostranstva dobila na poklon 550 jedinica bibliotečko-informacione građe. Iz porodičnih biblioteka stigle su knjige iz svih krajeva zemlje-Beograda, Batočine, Pirota, Kragujevca, Novog Sada, Lovćenca…. Poklon knjige pristigle su i od Doma učenika srednjih škola iz Beograda, Narodnih biblioteka iz Negotina, Kraljeva, Beograda, Vranja, Aleksinca, kao i od Narodnog pozorišta Timočke krajine iz Zaječara i Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada.

Manjak prostora u stanovima, knjige koje se godinama kupuju i čitaju, a više nisu potrebne, nasleđene knjige ili jednostavna želja za humanitarnim radom samo su neki od razloga zbog kojih biblioteka od građana dobija knjige na poklon, kažu u ovoj ustanovi kulture. Knjige, brošure, serijske publikacije i kataloge daruju i institucije kulture, organizacije, javne ličnosti, izdavačke kuće pa čak i oni koji ne koriste usluge biblioteke.

-Godinama unazad dobijamo knjige i na tome smo zahvalni svim poklonodavcima. Naši bibliotekari prave posebnu selekciju. Vredne, očuvane i aktuelne knjige, i one koje ne posedujemo, zadržavamo za sopstveni knjižni fond. Koristan višak prosleđujemo školskim bibliotekama. Na žalost, brojne poklon knjige su oštećene ili nisu više aktuelne. Za takve knjige imamo posebno obeleženo mesto, na ulazu u biblioteku, i njih može da preuzme svako ko želi. Zainteresovanih korisnika ima i to posebno mesto se brzo isprazni, kaže Žaklina Nikolić, direktorka Biblioteke „Centar za kulturu“ Kladovo.

Podeli ovu stranu
Translate »
Dragi posetioci, radi ispravnog rada i poboljšanja korisničkog iskustva ovaj sajt koristi kolačiće (eng. “cookies”). View more
U redu
Skip to content