БИБЛИОТЕКА-ЦЕНА ЧЛАНАРИНЕ

Чланарина за овогодишње коришћење библиотечко-информационих услуга Библиотеке „Центар за културу“ Кладово разврстана је по категоријама и, у зависности од тога, висина чланарине је различита. Ова установа културе корисницима пружа и бројне попусте, а радно време је сваког радног дана од седам до 20 часова.

Право на бесплатну чланарину имају корисници покретне библиотеке-библиобуса у насељима општине Кладово, старији од 65 година, добровољни даваоци крви, донори органа, запослени у установи, чланови Управног и Надзорног одбора али и други који су помагали рад библиотеке. Новина, од ове године, је да сва деца до завршетка четвртог разреда основне школе не плаћају чланарину.

Ученици од петог разреда основне школе, студенти и незапослени издвајаће за годишњу чланарину 500 динара, полугодишњу 300, месечну 200 и дневну чланарину 100 динара.
Годишња чланарина за запослене износи 800 динара, полугодишња 400, месечна 300 и дневна чланарина је 200 динара.

Породична чланарина, за најмање три члана, на годишњем нивоу износи 1.200 динара. Колективна чланарина за више од 10 запослених је 1.200, а за ученике од петог разреда основне школе и средњих школа износи 500 динара.

У случају да неко изгуби чланску карту за замену ће требати да издвоји 200 динара, а за кашњење при враћању за сваки месец плаћаће по 50 динара.

У току календарске године постоје дани попуста на годишњу чланарину или бесплатан упис у време одржавања појединих манифестација и јубилеја. Примера ради, за Светски дан дечје књиге, 2. априла, попуст за децу је 50 одсто, за Светски дан књиге, 23. априла, за све категорије је нижа чланарина за 50 одсто и, за Светски дан писмености 8. септембра, попуст од 50 одсто имају све категорије корисника.

При упису корисника, са правом на бесплатно чланство, потребно је приложити одређени доказ, односно, припадање категорији-копију насловне стране ђачке књижице, потврду о донорству, књижицу добровољног даваоца крви…

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content