КЊИГЕ ДАРУЈУ ПОЈЕДИНЦИ И БРОЈНЕ ИНСТИТУЦИЈЕ

Библиотека „Центар за културу“ Кладово, прошле године је, од 94 институција и појединаца из земље и иностранства добила на поклон 550 јединица библиотечко-информационе грађе. Из породичних библиотека стигле су књиге из свих крајева земље-Београда, Баточине, Пирота, Крагујевца, Новог Сада, Ловћенца…. Поклон књиге пристигле су и од Дома ученика средњих школа из Београда, Народних библиотека из Неготина, Краљева, Београда, Врања, Алексинца, као и од Народног позоришта Тимочке крајине из Зајечара и Српског народног позоришта из Новог Сада.

Мањак простора у становима, књиге које се годинама купују и читају, а више нису потребне, наслеђене књиге или једноставна жеља за хуманитарним радом само су неки од разлога због којих библиотека од грађана добија књиге на поклон, кажу у овој установи културе. Књиге, брошуре, серијске публикације и каталоге дарују и институције културе, организације, јавне личности, издавачке куће па чак и они који не користе услуге библиотеке.

-Годинама уназад добијамо књиге и на томе смо захвални свим поклонодавцима. Наши библиотекари праве посебну селекцију. Вредне, очуване и актуелне књиге, и оне које не поседујемо, задржавамо за сопствени књижни фонд. Користан вишак прослеђујемо школским библиотекама. На жалост, бројне поклон књиге су оштећене или нису више актуелне. За такве књиге имамо посебно обележено место, на улазу у библиотеку, и њих може да преузме свако ко жели. Заинтересованих корисника има и то посебно место се брзо испразни, каже Жаклина Николић, директорка Библиотеке „Центар за културу“ Кладово.

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content