ИЗЛОЖБА И НАСТУП ЕТНО ГРУПА ИЗ СОФИЈЕ И КЛАДОВА

наава програма из културе

Отварање изложбе „Словарица“, Музејске збирке Народног универзитета Трстеник, и једносатно етно натпевавање певачке групе из Бугарске одржаће се, 12. априла у 19 часова, у галеријском холу Дома културе, где ће наступити и певачка етно група „Гривна“ састављена од ученика ОМШ „Константин Бабић“ Кладово.

Изложба има за циљ да се упозна локална култура, историја и баштина, о чему ће говорити ауторка изложбе Јелена Вучковић, кустос Народног универзитета Трстеник.

изложба „Словарица“ плакат

Исто вече је и једносатно етно-натпевавање певачке групе из главног града Бугарске, Софије. У програму учествују Квартет „Слава“ ОШ „Факел“, под вођством Алексеја Лесичког, вокална група „Факел“ при ПН „Факел“ са вођом Николајем Захаријевим и Певачки ансамбл „Љуљинци“, под вођством Алексеја Лесичког. У програму ће наступити и кладовска певачка етно група “Гривна“, Основне музичке школе „Константин Бабић“, под руководством професорке Вање Златковић.

етно-натпевавање плакат

Певачка група Народног читалишта „Факел“, из Софије, састављена од библиотекара и аматера певача, чува од заборава народно изворно стваралаштво. Учесници су бројних домаћих и међународних културних манифестација, а у нашем граду гостовали су пре четири године.

Улаз је слободан.

фото: Библиотека „Центар за културу“ Кладово

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content