ПРОСЛАВА ДАНА ОПШТИНЕ И 500 ГОДИНА ТВРЂАВЕ ФЕТИСЛАМ

Тврђава Фетисам

Поводом прославе Дана општине Кладово и значајног јубилеја 500 година тврђаве Фетислам, Туристичка организација у сарадњи са Библиотеком „Центар за културу“, под покровитељством локалне самоуправе, организује од 22. до 26. априла, разноврстан културни програм.

Свечаност ће 22. априла отпочети у Дому културе где ће од 11 часова бити одиграна позоришна представа за децу против вршњачког насиља „Ми се не ругамо“, позоришта „Велик мали принц“ из Београда. Сутрадан, са почетком од 20 часова, у биоскопско-позоришној сали Дома културе биће изведена позоришна представа „Хотел 88“.

У амбијенту Визитор центра тврђаве, у среду, 24. априла у 12 часова, је отварање документарне изложбе „Векови Фетислама“ (1524-2024), коју је припремила Библиотека „Центар за културу“ Кладово. Сутрадан, на платоу код Дома омладине за све мештане и посетиоце нашег града концерт ће од 20 часова одржати „Амадеус бенд“.

Последњег дана вишедневне прославе Дана општине Кладово и великог јубилеја тврђаве Фетислам, на летњој сцени Малог града, од 12 до 19 часова, биће одржана интерактивна радионица средњовековних вештина и заната коју реализује Удружење „Бели орлови“. Грчки хорски ансамбл Европола „И. Каподистриа“ наступиће од 18 сати, а Ансамбл народних игара и песама Косова и Метохије „Венац“ из Грачанице од 19 часова. Целовечерњи концерт Данице Црногорчевић је од 20:30 часова у бајковитом амбијенту летње сцене у Малом граду.

Тврђава Фетисам
Тврђава Фетисам
Тврђава Фетисам
fetislam_3
fetislam_2
fetislam_1
previous arrow
next arrow
фото: Општина Кладово
Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content