ПОЧЕЛА АКЦИЈА ЧИШЋЕЊА ДИВЉИХ ДЕПОНИЈА

Чишћење дивље депоније

Чишћење дивљих депонија у општини Кладово започето је на простору изнад старе циглане, на путу код релеја, уклањањем 2000 кубника грађевинског отпада и смећа. Локална самоуправа улаже велике напоре у уређење града и околине ради заштите природне средине, ваздуха и воде. Министарство заштите животне средине, трећу годину заредом, суфинансира реализацију пројекта „Превенције нелегалног одлагања отпада и уклањања у 2024. години“ и за те намене је нашој општини определила 2,8 милиона динара, док је учешће општине Кладово 714.896 хиљада динара.

„Према плану нелегално одложени отпад требало би да буде уклоњен са три локације на периферији града и са 11 у околним насељима. Очекује се да ЈП „Комуналац“, коме је поверен посао, уклони око 11.350 кубика грађевинског и комуналног отпада. Општина Кладово, путем средстава јавног информисања и едукацијом у школама, апелује да се сви заједно потрудимо и не одлажемо отпад на прилазним путевима и водотоковима већ на места предвиђена за ту намену“, истиче Мирко Гавриловић, руководилац овог пројекта.

Чишћење дивље депоније
Чишћење дивље депоније
Чишћење дивље депоније
Чишћење дивље депоније
Чишћење дивље депоније
Чишћење дивље депоније
ciscenje_divlje_deponije_1
ciscenje_divlje_deponije_2
ciscenje_divlje_deponije_3
ciscenje_divlje_deponije_4
ciscenje_divlje_deponije_5
ciscenje_divlje_deponije_6
previous arrow
next arrow
фото: Општина Кладово

Данијела Бојанић, из ЈП „Комуналац, наглашава да и ове године учествују у реализацији пројекта и додаје да постоје локације које су трајно очишћене, али и места где радници уклањају смеће по други или трећи пут иако постоје табле упозорења да та места нису предвиђена за одлагање отпада.

Цео посао чишћења дивљих депонија требало би да се заврши до краја јуна. У Кладову ће бити очишћено разно смеће на десној страни канала у Риту, код старе циглане и са платформе код релеја, а депоније ће бити уклоњене и у Великој и Малој Врбици, Рткову, Корбову, Велесници, Кладушници, Давидовцу, Костолу и Подвршки.

На конкурс Министарства заштите животне средине пријавило се 88 локалних самоуправа, а средства су одобрена за 35.

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content