ПОЧЕЛЕ ОБУКЕ ЗА ЛИЧНЕ ПРАТИОЦЕ И ГЕРОНТОДОМАЋИЦЕ

Лични пратиоци и герантодомаћице

У сали Скупштине општине Кладово, данас је започела акредитована обука за личног пратиоца детета са сметњама у развоју у васпитно-образовном систему и геронтодомаћице. На дводневној обуци, око 20-ак полазника стећи ће лиценцу за рад у пружању услуге социјалне заштите, чиме ће се подићи квалитет живота деце и старих особа. Организатор обука је општина Кладово, а реализатор предавања „Play centar“, из Новог Сада, који су и ранијих година држали едукације.

Општина Кладово препознала је значај и потребу ових услуга социјалне заштите и из буџета определила средства у износу, од 4,5 милиона динара, за услугу помоћ у кући старим особама и особама са инвалидитетом и 6,5 милиона динара за услугу лични пратиоц детета. Реализатор ових услуга социјалне заштите је дугогодишњи сарадник лиценцирани пружаоц услуга „Инклузија данас“ из Прокупља. У складу са потребом покретања услуге лични пратиоц детета и проширења услуге помоћ у кући старим особама, локална самоуправа обезбедила је додатних 500 хиљада динара из буџета за спровођење обуке 15 личних пратиоца и шест геронтодомаћица.

Акредитованим програмом полазници обуке за личне пратиоце стећи ће знање и вештине у пружању подршке деци у васпитно-образовном систему, од предшколског узраста па до краја школовања, са циљем успостављања што већег нивоа самосталности и поверења.

Геронтодомаћице ће, у наредном периоду, обилазити 50 старијих особа и особа са инвалидитетом на територији општине и помагати им при куповини намирница, лекова, плаћању рачуна, припреми лакших оброка и задовољавању друштених и културних потреба.

Лични пратиоци и герантодомаћице
Лични пратиоци и герантодомаћице
Лични пратиоци и герантодомаћице
Лични пратиоци и герантодомаћице
licni_pratioci_4
licni_pratioci_3
licni_pratioci_2
licni_pratioci_1
previous arrow
next arrow
фото: Општина Кладово
Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content