АПЕЛ ГРАЂАНИМА ДА НЕ ПАЛЕ ТРАВУ И НИСКО РАСТИЊЕ

пожари

Штаб за ванредне ситуације општине Кладово је, поводом повећаног броја пожара на отвореном, упутио апел грађанима да не пале траву и ниско растиње због опасности од настајања пожара који могу да угрозе животе људи, имовину, али и дивљач.

Одредбама Закона о заштити од пожара забрањено је спаљивање остатака стрних усева, смећа и биљних остатака на отвореном, а за непридржавање одредаба овог закона предвиђене су ригорозне новчане казне. Такође, забрањено је ложење ватре у шуми, али и на њеним ободима. Истовремено, свако спаљивање смећа на отвореном простору је строго забрањено, наводе у општинском Штабу за ванредне ситуације.

Паљење на њивама које су у близини путева угрожава и саобраћај, јер димне завесе прекривају путеве и смањују видљивост возачима.

Уколико грађани примете ватру на отвореном простору, односно пожар, неопходно је обавестити надлежну Ватрогасно спасилачку јединицу у Кладову на број 193.

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content