ОДРЖАНА ПРВА ОВОГОДИШЊА СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Општинско веће 23.01.2024.

На седници Општинског већа којом су председавали Саша Николић, председник општине Кладово и његов заменик Бојан Божановић, већници су усвојили предлог Одлуке о приступању изменама Статута општине Кладово, као и предлог Правилника о изменама и допунама правилника у организацији и систематизацији радних места у Општинској управи и Општинском правобранилаштву.

Већници су разматрали понуду ЈП „Комуналац“ за радове који су предвиђени планом за текућу годину, а за које се не примењује Закон о јавним набавкама. Прихваћено је и обједињено Решење о одобреним средствима за финансирање или суфинансирање програма у области спорта за ову годину, као и и предлог Правилника о начину, критеријумима и поступку доделе средстава из буџета општине Кладово, у износу од 6,33 милиона динара, за подстицање пројеката од јавног интереса које реализују удружења грађана, као и предлог Решења о именовању комисије за спровођење тог поступка.

На дневном реду нашао се и Правилник о средствима за подстицање програма или недостајућег дела средстава за финансирање програма од јавног интереса која реализују цркве и верске заједнице, а буџетом општине за ову намену предвиђена су средства у износу од 3,5 милиона динара. Усвојено је и Решење о образовању комисије за спровођење поступка за расподелу буџетских средстава црквама и верским заједницама за ову годину.

фото: Општина Кладово

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content