НАГРАДЕ ЗА НАЈАКТИВНИЈЕ ЧИТАОЦЕ

деца читају књигу

Библиотека „Центар за културу” Кладово пету годину заредом поводом Савиндана приређује свечано проглашење најактивнијих читаоца у претходној години, са жељом да награди најверније кориснике библиотеке и библиобуса. Избор награђених и похваљених извршен је између 1.315 активних корисника колико је регистровано у 2023. години.

Увидом у статистику позајмљене и враћене библиотечке грађе, добитници награда „Најактивнији читаоци“ у категорији одраслих је Даниела Јовановић из Кладова са 149 позајмљених и враћених књига, а у категорији деце Данка Мишић из Кладова са 123 позајмљених и враћених књига. У истој категорији, ова установа културе похваљује Лену Лакићевић са прочитаних 119 и Јану Филиповић са 84 књига из Кладова.

У категорији корисника библиобуса, који обилази 12 насеља општине Кладово, награђен је Александар Циклушић из Костола са прочитаних 100 књига, а похваљени су Марија Радановић из Костола, Вера Ђорђевић из Алуна, као и Марко Човртић, Николас Марјацић и Лука Николић из Рткова.

У категорији најстарији читалац проглашен је лекар у пензији Љубомир Суханек, а у категорији најмлађи читалац Смиља Филиповић, рођена 2023. године.

Први на листама најактивнијих читалаца добитници су штампаног признања библиотеке и поклон књига, а остали захвалница. Похваљена деца добијају на поклон и еколошке календаре за 2024. годину.

Сусрет са највернијим читаоцима и додељивање признања одржаће се у четвртак 25. јануара 2024. године у 18.00 часова у просторијама библиотеке у Кладову.

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content