ОДРЖАНА СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Општинско веће 22.12.2023.

На 46. седници Општинског већа, којом су председавали Саша Николић, председник општине и заменик председника Бојан Божановић, усвојено је 19 тачака дневног реда.
Већници су усвојили предлог одлуке о корекцији цена ЈП „Јединство“, које ће се примењивати од 1. јануара наредне године.

Зоран Петровић, директор ЈП „Јединство“ је истакао да је, на основу Програма пословања за 2024. годину, цена грејања виша за два динара по киловат сату, јер је 100 одсто потрошача по мерењу и по киловат сату, а кориговане су и цене воде и канализације за грађанство.

„Разлог за корекцију цена је урађен јер је општина одлучила да помогне са 10 милиона динара и субвенционише цену воде и канализације за грађанство. Све оно што је локална самоуправа улагала а то су нова топлана на дрвну сечку, циркулациони део и модернизација опреме даје ефекте да су ова повећања мања него што би требало, да није било улагања. Ово је прва грејна сезона где је главна топлана на дрвну сечку а Топлана „Центар“ помоћна. Рачунамо на драстично смањење потрошње мазута, чистију животну средину и бољу екологију, јер смо туристичко место. На крају грејне сезоне очекујемо рационалнију и безбеднију варијанту допреме енергената него што смо имали до сада. Општина Кладово има добру стратегију по питању аутоматизације процеса и избора енергената. До краја грејне сезоне енергената има довољно. Проценат наплате је виши од 95 одсто и захваљујем грађанима који редовно измирују своје обавезе. Нове цене, након одлуке Скупштине општине, примењиваће се од 1. јануара 2024. године“, рекао је директор ЈП „Јединство“.

Цена грејања без мерних уређаја за стамбени и пословни простор са 86,45 динара по метру квадратном биће 116,71 динар, што је увећање за 30,26 динара. Цена грејања са мерним инструментима за стамбени и пословни простор (варијабилни део) са 6,06 динара по киловат сату биће 8,18 динара, односно увећана за 2,12 динара, а фиксног дела са 369,82 динара на 380,83 динара по киловат сату што је увећање од 11,01 динар. Варијабилни део цене воде за стамбени простор уместо 51,08 динара по кубном метру биће 57 динара, а за пословни простор уместо 69,20 динара по кубном метру иносиће 86,50 динара. Цена фиксног дела цене воде за стамбени и пословни простор за прикључке до једног цола уместо 213,16 динара месечно плаћаће се 300 динара за мерно место, док ће се за стамбени и пословни простор за прикључке пресека веће од једног цола уместо досадашњих 463,94 динара издвајати 533,53 динара по мерном месту. Цена канализације за стамбени простор са 46,20 динара биће око 51 динар по метру кубном, а за пословни простор са 62,66 на 78,33 динара по метру кубном.

Општинско веће 22.12.2023.
Општинско веће 22.12.2023.
opstinsko_vece_22.12.2023_2
opstinsko_vece_22.12.2023_1
previous arrow
next arrow

фото: Општина Кладово

На седници је разматран и усвојен предлог пословања ЈП „Комуналац“. Дамир Јоцић, руководилац финансијске службе овог комуналног предузећа рекао је „ да ово предузеће има све потребне капацитете да испуни план и програм за наредну годину, јер је на реалним и здравим основама, а планира се и повећање броја клинената“.

-Сматрамо да ћемо успети да испунимо план за следећу годину. Последње две године постоји тенденција обнављања возног парка. Наша возила су стара, и уз помоћ субвенција Општине Кладово у овој години, у износу од 10 милиона динара, купљена су основна средства. Надам се да ће та тенденција да се настави и убудуће и да заједно створимо још боље и лепше Кладово. Наравно, уложићемо још више напора да оно следеће године буде још лепше, рекао је Јоцић.

Већници су на седници усвојили, поред програма пословања ЈП „Јединство“ за наредну годину, предлог Одлуке о ангажовању екстерне ревизије завршног рачуна буџета општине Кладово и предлог Решења о отуђењу неизграђеног грађевинског земљишта из јавне својине општине Кладово. Усвојен је Извештај о раду, али и план и програм за наредну годину Туристичке организације општине Кладово и Библиотеке „Центар за културу“ Кладово. Прихваћени су План и Програм пословања „Зоохигијена и ветерина“ д.о.о. Кладово и усвојен је Програм коришћења буџетске помоћи, субвенција за наредну годину, у износу од 15 милиона динара. Већници су усвојили предлог Решења о образовању комисије за вођење поступка и доношење решења по захтевима за враћање земљишта, као и предлог Локалног акционог плана за период 2023-2027. године.

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content