ВЕЋНИЦИ УСВОЈИЛИ ПРЕДЛОГ ОДЛУКЕ О БУЏЕТУ ЗА 2024. ГОДИНУ

Марина у Кладову са логом општине

На 37. седници Општинског већа усвојен је предлог Одлуке о буџету општине Кладово за 2024. годину. Пре достављања Општинском већу спроведена је Јавна расправа. Самој изради предлога претходило је достављено упутство Министарства финансија, као и Фискална стратегија за 2024. и наредне две године.

-Битна чињеница је ниво реализације прихода у првих девет месеци текуће године, као и процена остварења истих до краја године. На бази свих ових параметара урађен је предлог којим се планирају приходи и примања у укупном износу од 988,2 милиона динара. Највећи износ чине општи приходи буџета, а у оквиру њих најзаступљенији су приходи од пореза на доходак, добит и капиталне добитке. У складу са утврђеним приходима извршена је расподела средстава за намене свих корисника буџета у наредној години. Овим буџетом се, између осталог, обезбеђује износ од 11 милиона динара за субвенционисање пољопривреде, за потребе јавног превоза у оквиру јавно-приватног партнерства планирана су средства од 10 милиона, за функционисање „Зоохигијене и ветерине“ 15, а за личне пратиоце детета које од 1. јануара 2024. године ангажује Општинска управа планира се износ од шест милиона динара, истиче Андријана Антић, руководилац Одељења за буџет и финансије.

Чланови Општинског већа прихватили су предлог Кадровског плана Општинске управе Кладово за наредну годину, као и предлог Решења о давању сагласности на правилник о изменама и допунама правилника о организацији и систематизацији послова у Центру за социјални рад за општину Кладово. На седници је прихваћен предлог Одлуке о утврђивању накнаде председницима савета месних заједница, и предлог Решења о разрешењу и именовању Надзорног одбора у Туристичкој организацији општине Кладово.

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content