ПОПИС ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023. ОДВИЈА СЕ ПО ПЛАНУ

У сали СО Кладово одржан је састанак представника општинске Комисије за Попис пољопривреде 2023, са координатором за нашу општину из Републичког завода за статистику, Слађаном Живковић, и пописивачима. До средине децембра пописивачи у општини Кладово посетиће укупно 2.321 пољопривредних газдинстава.

Душан Белић, председник Комисије за Попис пољопривреде 2023 у општини Кладово, истиче да пописивачи имају леп одазив становништва и немају проблеме на терену.

-Попис пољопривредних газдинстава се одвија по планираној динамици. За сада је деветоро пописивача завршило више од 50 одсто посла на терену. Пописивачи на терену, између осталог, прикупљају основне податке о газдинству, о категорији коришћења земљишта, радној снази, о квантитету стоке, пчела и других животиња, а поједини параметри се користе из административних извора попут органске производње и помоћи у руралном подручју, рекао је Белић.

Попис пољопривреде организује и спроводи Републички завод за статистику. Прикупљени подаци осликаће стање у земљорадњи и користиће се за статистичке анализе које ће омогућити доношење одговарајућих одлука за подршку пољопривредној производњи и њеном развоју.

Попис пољопривреде траје до 15. децембра. Прелиминарни резултати ће бити објављени најкасније до 31. јануара 2024. године, а коначни сукцесивно до 31. децембра 2025. године.

potpis_1_v2
potpis_3_v3
potpis_2_v3
potpis_4_v2
previous arrow
next arrow

фото: ТВ Кладово / Општина Кладово

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content