ПОПИС ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023. ПОЧИЊЕ 1. ОКТОБРА

Попис пољопривреде 2023 1. октобар - 15. децембар

На целој територији Републике Србије Попис пољопривреде почиње 1. октобра и трајаће до 15. децембра. У нашој општини за Попис пољопривредних газдинстава одређено је девет пописивача који су прошли одговарајућу обуку за рад на терену. Као и у Попису становништва, пописивачи ће обилазити газдинства и електронски уносити податке.

-Учешће у Попису је обавезно, а лица која пружају податке су у обавези да дају тачне податке о свом газдинству. Свако одбијање или давање нетачних података повлачи за собом одговорност. У случају да пописивачи не нађу никога у газдинству наћи ће обавештење коме треба да се јаве, каже Душан Белић, заменик начелника Општинске управе Кладово.

Резултати Пописа биће објављени у складу са роковима предвиђеним Законом и то: прелиминарни најкасније до 31. јануара 2024. године, а коначни сукцесивно до 31. децембра 2025. године. Пописни резултати објавиће се на сајту Републичког завода за статистику.

фото и видео: Републички завод за статистику

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content