15. SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE

15. sednica Skupštine opštine 25.09.2023

Odbornici su na redovnom zasedanju Skupštine opštine Kladovo, razmatrali i usvojili 15 tačaka dnevnog reda. Sednicom je predsedavao Radovan Arežina, predsednik SO Kladovo, a prisustvovali su Saša Nikolić, predsednik opštine, Bojan Božanović, zamenik predsednika, Nevenka Boldorac i Slavoljub Maletić, pomoćnici predsednika opštine i Dušan Belić, zamenik načelnika Opštinske uprave. Današnja sednica započela je odavanjem počasti minutom ćutanja nedavno preminulom načelniku Opštinske uprave Kladovo, Zlatku Kalinoviću.

Odbornici su prihvatili predlog Odluke o usvajanju Izveštaja o izvršenju Odluke o budžetu opštine Kladovo za period od 1. januara do 30. juna ove godine, kao i Odluku o izmeni i dopuni Odluke o budžetu za 2023. godinu o čemu je govorila Andrijana Antić, rukovodilac Odeljenja za budžet i finansije opštine Kladovo.

Na sednici je usvojen predlog Zaključka o davanju saglasnosti na Odluku Nadzornog odbora JP „Jedinstvo“ o usvajanju Izveštaja o radu sa finansijskim izveštajem za prošlu godinu. Odbornici su prihvatili predlog Odluke o izmeni Odluke o dodeljivanju isključivog prava JP „Komunalac“ za obavljanje delatnosti pružanja usluga na koje se Zakon o javnim nabavkama ne primenjuje, kao i predlog Odluke o dodeljivanju isključivog prava Društvu sa ograničenom odgovornošću „Zoohigijena i veterina“ Kladovo za obavljanje delatnosti i pružanja usluga na koje se Zakon o javnim nabavkama ne primenjuje.

Na dnevnom redu našao se i predlog Odluke o dopuni Odluke o obrazovanju opštinskog štaba za vanredne situacije i predlog Odluke o određivanju korisnika na javnoj površini za privremeno postavljanje manjih montažnih objekata. Odbornici su prihvatili predlog Rešenja o imenovanju članova Upravnog odbora PU „Neven“ i predlog Rešenja o izmeni rešenja o imenovanju stručnog tima za davanje kocesije za linijski prevoz putnika u prigradskom saobraćaju na teritoriji opštine Kladovo. Prihvaćen je i predlog Rešenja o izmeni rešenja o imenovanju stručnog tima za davanje koncesije za finansiranje, rekonstrukciju i upravljanje u kamp naselju Brza Palanka, predlog Rešenja o izmeni rešenja o izboru člana Lokalnog saveta za zapošljavanje i predlog Rešenja o razrešenju i imenovanju članova Školskog odbora OŠ „Vuk Karadžić“ Kladovo.

Na kraju današnje sednice, Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo, naglasio je da su usvojene veoma važne odluke, kao i rebalans budžeta, u cilju boljeg života naših građana.

-Između ostalog, odvojili smo sredstva za prevoz dece u Srednjoj školi, koji će biti subvencionisan sa 70 odsto od opštine Kladovo. Usvojen je i izveštaj JP „Jedinstvo“, što znači da smo spremni za predstojeću grejnu sezonu. Problem svih nas koji živimo u Kladovu su psi lutalice. Na moju inicijativu formirana je Radna grupa koja se ovim problemom intenzivno bavi. Za otvaranje zoohijene izdvojena su značajna sredstva, ali i sredstva za otpočinjanje izgradnje prihvatilišta na teritoriji opštine Kladovo“, rekao je Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo.

foto: TV Kladovo

Podeli ovu stranu
Translate »
Dragi posetioci, radi ispravnog rada i poboljšanja korisničkog iskustva ovaj sajt koristi kolačiće (eng. “cookies”). View more
U redu
Skip to content