15. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ

15. седница Скупштине општине 25.09.2023

Одборници су на редовном заседању Скупштине општине Кладово, разматрали и усвојили 15 тачака дневног реда. Седницом је председавао Радован Арежина, председник СО Кладово, а присуствовали су Саша Николић, председник општине, Бојан Божановић, заменик председника, Невенка Болдорац и Славољуб Малетић, помоћници председника општине и Душан Белић, заменик начелника Општинске управе. Данашња седница започела је одавањем почасти минутом ћутања недавно преминулом начелнику Општинске управе Кладово, Златку Калиновићу.

Одборници су прихватили предлог Одлуке о усвајању Извештаја о извршењу Одлуке о буџету општине Кладово за период од 1. јануара до 30. јуна ове године, као и Одлуку о измени и допуни Одлуке о буџету за 2023. годину о чему је говорила Андријана Антић, руководилац Одељења за буџет и финансије општине Кладово.

На седници је усвојен предлог Закључка о давању сагласности на Одлуку Надзорног одбора ЈП „Јединство“ о усвајању Извештаја о раду са финансијским извештајем за прошлу годину. Одборници су прихватили предлог Одлуке о измени Одлуке о додељивању искључивог права ЈП „Комуналац“ за обављање делатности пружања услуга на које се Закон о јавним набавкама не примењује, као и предлог Одлуке о додељивању искључивог права Друштву са ограниченом одговорношћу „Зоохигијена и ветерина“ Кладово за обављање делатности и пружања услуга на које се Закон о јавним набавкама не примењује.

На дневном реду нашао се и предлог Одлуке о допуни Одлуке о образовању општинског штаба за ванредне ситуације и предлог Одлуке о одређивању корисника на јавној површини за привремено постављање мањих монтажних објеката. Одборници су прихватили предлог Решења о именовању чланова Управног одбора ПУ „Невен“ и предлог Решења о измени решења о именовању стручног тима за давање коцесије за линијски превоз путника у приградском саобраћају на територији општине Кладово. Прихваћен је и предлог Решења о измени решења о именовању стручног тима за давање концесије за финансирање, реконструкцију и управљање у камп насељу Брза Паланка, предлог Решења о измени решења о избору члана Локалног савета за запошљавање и предлог Решења о разрешењу и именовању чланова Школског одбора ОШ „Вук Караџић“ Кладово.

На крају данашње седнице, Саша Николић, председник општине Кладово, нагласио је да су усвојене веома важне одлуке, као и ребаланс буџета, у циљу бољег живота наших грађана.

-Између осталог, одвојили смо средства за превоз деце у Средњој школи, који ће бити субвенционисан са 70 одсто од општине Кладово. Усвојен је и извештај ЈП „Јединство“, што значи да смо спремни за предстојећу грејну сезону. Проблем свих нас који живимо у Кладову су пси луталице. На моју иницијативу формирана је Радна група која се овим проблемом интензивно бави. За отварање зоохијене издвојена су значајна средства, али и средства за отпочињање изградње прихватилишта на територији општине Кладово“, рекао је Саша Николић, председник општине Кладово.

фото: ТВ Кладово

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content