БЕБА РОЂЕНА НА БОЖИЋ ДОБИЛА ПОКЛОН ОД ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ

фото: општина Кладово

На први дан Божића, 7. јануара у 10:40 часова, Милица Радосављевић из Кладова родила је дечака Матију. Малишан тежак 3.500 грама и дуг 53 сантиметара, друго је дете мајке Милице. Др Мирољуб Цветковић, гинеколог и начелник Одељења гинекологије и акушерства, др Маријана Радукановић, педијатар и Јелена Милетић, главна сестра, дочекали су данас Сашу Николића, председника општине Кладово, Бојана Божановића, заменика и Славољуба Малетића, помоћника председника који су дошли да обиђу мајку и бебу, пожеле им све најбоље и уруче пригодан поклон.

-Дивно је што је на сам Божић рођен дечак. У знак пажње донели смо мајци и беби пригодан поклон локалне самоуправе. У кладовском Здравственом центру прошле године рођено је 105 беба, и сем наших суграђанки порађају се жене и из других општина што је знак да ова здравствена установа има могућности и добар кадар. Општина на различите начине помаже родитељима. Из општинског буџета издваја се за прво и друго рођено дете по 50.000, а за треће и свако наредно по 100.000 динара. Помаже се и социјално угроженим родитељима, спортским клубовима за најмлађе, васпитно-образовним установама, основним школама и Средњој школи, а бесплатне уџбенике добијају ђаци прваци, рекао је Николић, председник општине Кладово.

Др Мирољуб Цветковић, гинеколог и начелник Одељења гинекологије и акушерства у ЗЦ Кладово, нагласио је да се просечно роди око 90 беба годишње. Све зависи од године до године. Од почетка ове године, рођена су два дечкића, Огљен за Нову годину и сада на Божић Матија, истакао је др Цветковић.

beba_rodjena_za_bozic_4
beba_rodjena_za_bozic_3
beba_rodjena_za_bozic_2
beba_rodjena_za_bozic_1
previous arrow
next arrow

фото: општина Кладово

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content