ПАНЕЛ О ЗНАЧАЈУ ВИСОКОГ ОБРАЗОВАЊА ЗА ЛОКАЛНИ ЕКОНОМСКИ РАЗВОЈ

У просторијама Београдске академије пословних и уметничких струковних студија недавно је одржан панел на тему „Значај високог образовања за локални економски развој“. Панелу су присуствовали представници локалних самоуправа, општина и градова, из Краљева, Великог Градишта, Бора, Жагубице, Бачке Паланке као и Београдске академије пословних и уметничких струковних студија. Нашу општину су представљали Славољуб Малетић, помоћник председника општине и Душан Белић, заменик начелника општинске управе.

Председник Београдске академије пословних и уметничких студија, др Миодраг Паспаљ, професор, као посебан проблем истакао је да све већи број младих људи одлази из својих родних места у веће градове или напуштају Србију у потпуности. „Образујући младе у њиховим местима рођења и пружајући им знања које тржиште рада у тим срединама захтева, Београдска академија пословних и уметничких струковних студија већ годинама посредно ради на томе да млади остану у местима где су рођени и доприносе њихове даљем развоју“, нагласио је др Паспаљ.

Представници локалних самоуправа су представили стање и проблеме са којима се тренутно суочавају и срећу, као и могућа решења. На дискусији је указано на значај оваквих догађаја за успостављање сарадње између високошколских институција, локалних органа власти и локалних представника привреде. На такав начин се могу уочити знања али и вештине која су младима неопходна у савременом друштву, а прилагођена су локалним срединама и њиховим проблемима.

Представници локалних самоуправа, као и представници Београдске академије пословних и уметничких струковних студија исказали су велику жељу о потреби за будућом сарадњом, као и то да је присутност Београдске академије пословних и уметничких струковних студија битно на локалу за развој локалних самоуправа и решавање проблема са образовањем кадрова.

Организатори панела су били Недељко Каракаш, Бојана Теофиловић, Марко Старчевић, Немања Лекић, Златко Матијаш и Чедомир Бојковић.

panel_6
panel_5
panel_4
panel_3
panel_2
panel_1
previous arrow
next arrow
Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content