PODSTICANJE INVESTICIJA SRPSKE POSLOVNE DIJASPORE U AUSTRIJI KA SRBIJI

U Beču je održana „Investiciona i poslovna konferencija za dijasporu“ čiji je cilj podsticanje investicija srpske poslovne dijaspore u Austriji ka Srbiji kojoj su prisustvovali Bojan Božanović, zamenik predsednika Opštine Kladovo i Slavoljub Maletić, pomoćnik predsednika.

Dvodnevnoj konferenciji u Federalnoj Privrednoj komori Austrije prisustvovalo je oko 150 učesnika. Konferenciju su organizovali projekat “Link UP! Srbija II“ i Privredna komora Srbije, a pokrovitelji su Austrijska razvojna agencija-ADA kroz fondove Austrijske razvojne saradnje-ADC i implementiran od strane Međunarodnog centra za razvoj migracionih politika-ICMPD. Važnoj konferenciji su prisustvovali Mr Richard Bandera, Austrian Federal Economic Chamber, Mr Tamer Kilič, International Centre for Migration Policy Development- ICMPD, gospodin Mihajilo Dašić, pomoćnik ministra Ministarstva za Evropske integracije Republike Srbije, Mr Peter Launsky-Tieffenthal, Federal Ministry for European and International Affairs of the Republic of Austria, HE Ambassador Mr Friedrich Stift, Austrian Development Agency-ADA, gospodin Mihailo Vasović iz CCIS i Ms Elvina Quaison, International Centre for Migration Policy Development- ICMPD.

„Na poslovnom danu dijaspore opštine Kladovo“, održanom u Ambasadi Republike Srbije u Beču, pored našeg ambasadora gospodina Nebojše Rodića, i predstavnika opštine Kladovo, prisustvovali su predstavnici Ministarstva spoljnih poslova -Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, Privredna komora Srbije, predstavnici ICMPD-a i oko desetak naših građana u dijaspori.

Predstavnici lokalne samouprave Kladova predstavili su investicione potencijale naše opštine, ali su saslušali i predloge naših Kladovljana na privremenom radu u inostranstvu.

„Dobrodošli su u svoju maticu kako bi uložili stečeni kapital. Kladovo je na dobrom putu turističkog razvoja, i od države je prepoznato kao značajna turistička destinacija u istočnoj Srbiji. Zaključak sastanka je da postoji velika mogućnost za realizaciju ideja, jer problemi koje je iznela naša dijaspora su mali u odnosu na ono šta može da donese saradnja. Susret sa njima je jedno lepo iskustvo koje ćemo unaprediti, i trudićemo se da u narednom periodu organizujemo sastanak sa dijasporom u cilju razvoja Kladova i njihovog povratka u maticu“, istakao je Bojan Božanović, zamenik predsednika Opštine Kladovo.

bec_2
bec_3
bec_4
bec_5
bec_6
bec_7
bec_8
bec_9
bec_1
previous arrow
next arrow
Podeli ovu stranu
Translate »
Dragi posetioci, radi ispravnog rada i poboljšanja korisničkog iskustva ovaj sajt koristi kolačiće (eng. “cookies”). View more
U redu
Skip to content