ПОДСТИЦАЊЕ ИНВЕСТИЦИЈА СРПСКЕ ПОСЛОВНЕ ДИЈАСПОРЕ У АУСТРИЈИ КА СРБИЈИ

У Бечу је одржана „Инвестициона и пословна конференција за дијаспору“ чији је циљ подстицање инвестиција српске пословне дијаспоре у Аустрији ка Србији којој су присуствовали Бојан Божановић, заменик председника Општине Кладово и Славољуб Малетић, помоћник председника.

Дводневној конференцији у Федералној Привредној комори Аустрије присуствовало је око 150 учесника. Конференцију су организовали пројекат “Link UP! Srbija II“ и Привредна комора Србије, а покровитељи су Аустријска развојна агенција-ADA кроз фондове Аустријске развојне сарадње-ADC и имплементиран од стране Међународног центра за развој миграционих политика-ICMPD. Важној конференцији су присуствовали Мr Richard Bandera, Austrian Federal Economic Chamber, Mr Tamer Kilič, International Centre for Migration Policy Development- ICMPD, господин Михајило Дашић, помоћник министра Министарства за Европске интеграције Републике Србије, Mr Peter Launsky-Tieffenthal, Federal Ministry for European and International Affairs of the Republic of Austria, HE Ambassador Mr Friedrich Stift, Austrian Development Agency-ADA, господин Михаило Васовић из CCIS и Ms Elvina Quaison, International Centre for Migration Policy Development- ICMPD.

„На пословном дану дијаспоре општине Кладово“, одржаном у Амбасади Републике Србије у Бечу, поред нашег амбасадора господина Небојше Родића, и представника општине Кладово, присуствовали су представници Министарства спољних послова -Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, Привредна комора Србије, представници ICMPD-а и око десетак наших грађана у дијаспори.

Представници локалне самоуправе Кладова представили су инвестиционе потенцијале наше општине, али су саслушали и предлоге наших Кладовљана на привременом раду у иностранству.

„Добродошли су у своју матицу како би уложили стечени капитал. Кладово је на добром путу туристичког развоја, и од државе је препознато као значајна туристичка дестинација у источној Србији. Закључак састанка је да постоји велика могућност за реализацију идеја, јер проблеми које је изнела наша дијаспора су мали у односу на оно шта може да донесе сарадња. Сусрет са њима је једно лепо искуство које ћемо унапредити, и трудићемо се да у наредном периоду организујемо састанак са дијаспором у циљу развоја Кладова и њиховог повратка у матицу“, истакао је Бојан Божановић, заменик председника Општине Кладово.

bec_2
bec_3
bec_4
bec_5
bec_6
bec_7
bec_8
bec_9
bec_1
previous arrow
next arrow
Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content