URUČENI SUBVENCIONISANI UGOVORI POSLODAVCIMA

U Skupštinskoj sali opštine Kladovo danas su svečano uručeni ugovori poslodavcima za zapošljavanje osoba iz kategorije teže zapošljivih. Poslodavci su za zapošljavanje dobili subvenciju u iznosu od 225.000 dinara, po zaposlenom licu. Lidija Načić, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Filijale Bor i Slavoljub Maletić, pomoćnik predsednika opštine Kladovo, podelili su 10 ugovora poslodavcima koji su uposlili 10 teže zapošljivih osoba.

Lidija Načić, direktora NSZ, Filijale Bor, istakla je da joj je posebno drago što su ugovori podeljeni za različite vrste delatnosti i izrazila nadu da će poslodavci i naredne godine konkurisati.

„Subvencije poslodavcima za zapošljavanje lica iz kategorije teže zapošljivih sprovedena su kroz subfinansiranje sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Na opredeljena sredstva iz opštinskog budžeta, u iznosu od 1.150.000 dinara, obezbeđeno je još 1,1 milion dinara sredstava resornog Ministarstva. Poslodavci su dobili subvenciju od 225 hiljada dinara za zapošljavanje 10 lica iz kategorije teže zapošljivih. Za realizaciju svih mera LAPZ-a, uz tehničku podršku Nacionalne službe za zapošljavanje, Filijala Bor, godinama unazad uspešno sarađujemo i sprovodimo mere zapošljavanja nezaposlenih osoba na evidenciji NSZ“, ističe Gordana Gramić, rukovodilac opštinskog Odeljenja za privredu, društvene delatnosti i lokalni ekonomski razvoj.

preduzetnici_5
preduzetnici_4
preduzetnici_3
preduzetnici_2
preduzetnici_1
previous arrow
next arrow
Podeli ovu stranu
Translate »
Dragi posetioci, radi ispravnog rada i poboljšanja korisničkog iskustva ovaj sajt koristi kolačiće (eng. “cookies”). View more
U redu
Skip to content