БЕСПОВРАТНА СРЕДСТВА ЕУ ЗА ПРИВАТНИ СЕКТОР У ТУРИЗМУ

фото: ЕУ за културно наслеђе и туризам

Пројекат „ЕУ за културно наслеђе и туризам“ упутило је други позив приватницима који се баве туризмом, а заинтересовани су за унапређење својих услуга и понуда, да конкуришу до 21. октобра за бесповратна средства. Поред Кладова, пружаоци туристичких и угоститељских услуга из девет градова и општина моћи ће да конкуришу-Смедерево, Пожаревац, Велико Градиште, Голубац, Мајданпек, Неготин, Зајечар и Топола у Шумадији.

Циљ конкурса је да се подрже идеје и решења која ће допринети да се целокупна туристичка понуда региона подигне на виши ниво и прошире капацитети туристичких услуга, а тиме и повећа број домаћих и страних туриста. Посебан фокус биће на подстицају одрживих и зелених идеја и решења, али и на промоцији културног наслеђа, традиције и природних лепота. Све ово допринеће економском снажењу региона као и стварању нових пословних перспектива.

Европска унија је за овај конкурс определила 350.000 евра, а максимални износ појединачног гранта износи 10.000 евра. Конкурс је отворен до 21. октобра, а сви заинтересовани могу да прате „он лајн“ инфо сесију у четвртак 29. септембра од 10 часова. Регистрација ће бити објављена на сајту “ЕУ за културно наслеђе и туризам“, као и на друштвеним мрежама, наводе из овог пројекта.

Добитници бесповратних средстава на претходном конкурсу „Конкурс за бесповратну помоћ за превазилажење последица КОВИД-19 пандемије у сектору туризма“, који се такође реализовао у оквиру пројекта „ЕУ за културно наслеђе и туризам“ неће бити у могућности да опет остваре приступ средствима.

Пројекат „ЕУ за културно наслеђе и туризам“ финансирају Европска унија и Влада Савезне Републике Немачке, а спроводи Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ у сарадњи са Министарством трговине, туризма и телекомуникација.


фото: ЕУ за културно наслеђе и туризам

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content