УРУЧЕНИ СУБВЕНЦИОНИСАНИ УГОВОРИ ПОСЛОДАВЦИМА

У Скупштинској сали општине Кладово данас су свечано уручени уговори послодавцима за запошљавање особа из категорије теже запошљивих. Послодавци су за запошљавање добили субвенцију у износу од 225.000 динара, по запосленом лицу. Лидија Начић, директор Националне службе за запошљавање Филијале Бор и Славољуб Малетић, помоћник председника општине Кладово, поделили су 10 уговора послодавцима који су упослили 10 теже запошљивих особа.

Лидија Начић, директора НСЗ, Филијале Бор, истакла је да јој је посебно драго што су уговори подељени за различите врсте делатности и изразила наду да ће послодавци и наредне године конкурисати.

„Субвенције послодавцима за запошљавање лица из категорије теже запошљивих спроведена су кроз субфинансирање са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. На опредељена средства из општинског буџета, у износу од 1.150.000 динара, обезбеђено је још 1,1 милион динара средстава ресорног Министарства. Послодавци су добили субвенцију од 225 хиљада динара за запошљавање 10 лица из категорије теже запошљивих. За реализацију свих мера ЛАПЗ-а, уз техничку подршку Националне службе за запошљавање, Филијала Бор, годинама уназад успешно сарађујемо и спроводимо мере запошљавања незапослених особа на евиденцији НСЗ“, истиче Гордана Грамић, руководилац општинског Одељења за привреду, друштвене делатности и локални економски развој.

preduzetnici_5
preduzetnici_4
preduzetnici_3
preduzetnici_2
preduzetnici_1
previous arrow
next arrow
Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content