ВАТРОГАСЦИ И ДЕЦА КОД ДОМА ОМЛАДИНЕ

Ватрогасно одељење из Кладова данас је на платоу код Дома омладине приредило за најмлађе демонстрацију тактичко-техничких вежби у којој су, уз промотивну филмску пројекцију, објашњавали како поступају када неко подручје задеси земљотрес, пожар или поплаве. Држава Србија и Министарство улажу огромне напоре а локална самоуправа је купила једно ватрогасно возило. На тај начин смо желели да покажемо овим храбрим момцима да имамо добру вољу и желимо да као локална самоуправа станемо иза њих, рекао је Саша Николић, председник општине Кладово.

Бојан Божановић, заменик председника општине, рекао је да „морамо да подигнемо свест код људи јер пожари се дешавају. Сви морамо да помогнемо ватрогасном друштву у санирању и последицама пожара. Они су свакодневно на терену и видимо колики је њихов труд да се сачува имовина општине Кладово“.

Цела ова недеља предвиђена је за дружење са децом и упознавање са дужностима вастрогасно-спасилачке бригаде. Данас, можда највећу пажњу и одушевљење најмлађих привукла су паркирана возила ватрогасног одељења која користе на терену-џипови са опремом, квад, моторни чамац за воду и „зип лајн“.

vatrogasci_4
vatrogasci_5
vatrogasci_3
vatrogasci_6
vatrogasci_2
vatrogasci_1
previous arrow
next arrow
Подели ову страну
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Translate »
Skip to content