USVOJEN DRUGI REBALANS BUDŽETA

Marina u Kladovu sa logom opštine

Odbornici su na sednici Skupštine opštine Kladovo usvojili Odluku o izmeni i dopuni Odluke o budžetu opštine za ovu godinu. Ovom izmenom prihodi budžeta ostali su na nivou utvrđenim prethodnim rebalansom.

„Izmene su izvršene samo u delu rashoda i to sve one pozicije za koje postoje realna saznanja da do kraja godine neće biti realizovane. Iste su smanjene i od tako smanjenih sredstava izvršeno je povećanje za određene namene. Reč je o dodatnim sredstvima za potrebe osnovnog obrazovanja u iznosu od 6,4 miliona dinara, za srednje obrazovanje za 2,2 miliona dinara, za komunalno održavanje grada, odosno, za čistoću dodatnih 4, za Turističku organizaciju 1,3 miliona, specijalizovane usluge Opštinske uprave za potrebe angažovanja stručnog nadzora 1,5 miliona i za potrebe Štaba za vanredne situacije 1,1 milion dinara“, kaže Andrijana Antić, rukovodilac Odeljenja za budžet i finansije.

Na skupštinskom zasedanju data je saglasnost na izmenu Programa korišćenja budžetske pomoći-subvencija za 2024. godinu, DOO „Zoohigijena i veterina“, kao i na Rešenje o imenovanju Opštinskog saveta roditelja za školsku 2024/2025. godinu.

Podeli ovu stranu
Translate »
Dragi posetioci, radi ispravnog rada i poboljšanja korisničkog iskustva ovaj sajt koristi kolačiće (eng. “cookies”). View more
U redu
Skip to content