ОПШТИНА КЛАДОВО УРУЧИЛА НАГРАДЕ И ПОХВАЛНИЦЕ НАЈУСПЕШНИЈИМ УЧЕНИЦИМА

додељене награде и похвалнице најуспешнијим ученицима основних школа

У Визиторском центру тврђаве Фетислам свечано су додељене награде и похвалнице најуспешнијим ученицима основних школа са територије наше општине, Средње школе Кладово и ОМШ „Константин Бабић“ у протеклој школској 2023-2024. години. Општина Кладово обезбедила је средства у износу од 891.000 динара за 57 најуспешнијих ученика-за ђаке генерације, носиоце дипломе „Вук Караџић“, за ђаке завршних разреда са просечном оценом 5,0 и за освојене награде на републичким такмичењима. Похвалницама је награђено и 23 ученика учесника бројних такмичења. Награде и похвалнице успешним ђацима уручио је Саша Николић, председник општине Кладово.

„Данас стојим пред најбољима, поносам сам и почаствован што сам овде са вама. Бити у друштву најбољих је привилегија, али и велика обавеза да ја и комплетна локална администрација још вредније радимо и омогућимо још боље услове за рад и образовање. Мере подршке су део подстицаја развоја и напретка младих који су приоритет локалне администрације. Ове награде су само једна од мера које спроводимо у том циљу, јер од деце важнијих приоритета немамо“, нагласио је Николић.

Општина Кладово се поноси свим успесима ученика, рекао је председник општине, и додао да „уз вредно учење у свом развоју и одрастању постају свестрани млади људи који својим знањем, енергијом и идејама сада у најлепшем добу утичу на развој нашег града“.

„Ви сте ти који ће у будућности носити развој Кладова, ви сте ти који ће Кладово које је данас лепше него икада учинити да буде још лепше и боље место за живот и рад. Искрено се надам и верујем да ћете своје знање и искуство које будете стицали кроз одрастање и школовање примењивати управо овде у вашем месту. Срећан сам због чињенице да Кладово има будућност која је управо данас ту, и сигуран сам да ћете свој родни крај учинити још бољим, лепшим и поноснијим. Сви ми, родитељи, просветни радници, локална администрација и сви други који су заслужни за успех наше деце имамо задатак да учимо децу да воле Србију, свој родни крај, свој народ, и да знају да без рада и слоге нема напретка, и да само тако можемо имати сигурну будућност. Наставите да радите и учите, а ми ћемо се још јаче борити за вашу будућност и за будућност нашег Кладова“, рекао је Саша Николић, председник општине Кладово.

Ученици генерације за ову школску годину су Милица Тошић из ОШ „Вук Караџић“ Кладово, Милан Мариновић из ОШ „Љубица Јовановић Радосављевић“ Подвршка, Лазар Бошњаковић из ОШ „Светозар Радић“ Текија, Коста Белонић из Средње школе Кладово и Милица Штерлинг из Основне музичке школе „Константин Бабић“ Кладово.

додељене награде и похвалнице најуспешнијим ученицима основних школа
додељене награде и похвалнице најуспешнијим ученицима основних школа
додељене награде и похвалнице најуспешнијим ученицима основних школа
додељене награде и похвалнице најуспешнијим ученицима основних школа
najbolji_ucenici_2024_1
najbolji_ucenici_2024_2
najbolji_ucenici_2024_3
najbolji_ucenici_2024_4
previous arrow
next arrow
фото: Општина Кладово

Награђено је пет ученика основне школе и три ученика Средње школе носиоца Вукове дипломе, као и два ученика осмогодишње и 13 средњошколаца завршних разреда са просеком 5,0. Награде су додељене и ученицима на такмичењима за освојено прво, друго и треће место и то: 19 ђака из осмогодишње, девет из Средње школе и једној екипи за учешће на Републичком такмичењу.

Појединачне похвалнице за учеснике на такмичењима добило је 11 ђака из основних и 10 из Средње школе. За екипно учешће похвалнице су уручене једној екипи за финално републичко такмичење и екипи која је учествовала на државном првенству.

Након доделе награда и похвалница, ученици Основне музичке школе „Константин Бабић“ из Кладова приредили су мини концерт који је пропраћен, као и увек, бурним аплаузом публике.

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content