18. „ЕТНО ФЕСТИВАЛ“ ОД 18. ДО 21. ЈУЛА

Етно фестивал 2024 - плакат

Туристичка организација општине Кладово, под покровитељством локалне самоуправе организује, од 18. до 21. јула, традиционални 18. „Етно фестивал Кладово 2024“.

За четири дана трајања ове манифестације, на око 100 типских штандова, у Улици 22. септембра, домаћи али и излагачи из свих крајева наше земље, представиће производе настале у занатским радионицама-ручне радове, грнчарске, дрвене, плетарске и вунене производе. Наравно, као и ранијих година биће ту и слани и слатки програм-бомбонџијски производи, воћни сирупи, вино, ракија и производи од меда.

Штандови ће бити постављени дуж главне улице, а културно-уметнички програм одвијаће се на две бине, код Дома омладине и на централном тргу код кружног тока. Првог дана фестивала, 18. јула од 20 часова, на малој бини наступиће ФА „Корени“ из Зајечара, КУД „Бор“ из Бора, КУД „Стеван Мокрањац“ из Неготина и дечји ансамбл и рекреативци АКУД „Полет“. Сутрадан, на великој бини од 20 часова, наступиће ФА „Лазарица“ из Крушевца, КУД „Абрашевић“ из Краљева и ГАНИП Центра за културу Пожаревац. Концерт Милице Павловић заказан је за 22 сата.

На великој бини, у суботу 20. јула са почетком у 20 часова, наступиће КУД „Опленац“ из Тополе, КУД „Спасовдански вез“ из Дреновца код Параћина и АКУД „Полет“ Кладово. Два сата касније концерт ће одржати Едита Арадиновић, а од 23:30 наступиће рок састав „Кербер“ из Ниша.

Сви они који су заборавили нешто да купе моћи ће то да учине у недељу. Исти дан, увече од 20 часова, на малој бини код Дома омладине, наступиће фолклорни ансамбл „Junii Gugulani“ из Бање Херкулане.

Организатори ове године очекују да ће етно фестивал посетити око 10.000 људи из свих крајева Србије, суседне Румуније и Бугарске, туристи који летују у нашој општини, као и наши људи из дијаспоре. Зато и не чуди податак да су смештајни капацитети резервисани још почетком године.

фото: Туристичка организација општине Кладово

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content