ODRŽANA 16. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA

Opštinsko veće 05.06.2024. god.

Na sednici Opštinskog veća kojom je predsedavao Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo, većnici su prihvatili predlog Godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta za ovu godinu, za šta je resorno ministarsto dalo saglasnost. Usvajanje Godišnjeg programa predstavlja osnov za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini u skladu sa odredbama Zakona o poljoprivrednom zemljištu.

Većnici su prihvatili i Predlog mere podrške kroz Program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za 2024. godinu. Za sprovođenje mera programa planirana su sredstva u budžetu u iznosu od 10,6 miliona dinara i to za mere direktnih plaćanja 600 hiljada dinara za veštačko osemenjavanje goveda, za realizaciju predloženih mera ruralnog razvoja 10 miliona dinara, od čega četiri miliona dinara za sektor mesa i mleka, za voće, grožđe, povrće, pečurke i cveće tri miliona, za sektor useva dva miliona i za sektor pčelarstva milion dinara.

Zeleno svetlo dobila je i Odluka o dodeli sredstava crkvama i verskim zajednicama za sufinansiranje iz budžeta opštine Kladovo za ovu godinu, u ukupnom iznosu od 3,48 miliona dinara. Za sufinansiranje projekata konkurisale su Crkvene opštine Kladovo, Tekija, Mala Vrbica, Velesnica, Velika Kamenica i Kupuzište.

Na sednici je razmatran i usvojen izveštaj o radu sa finansijskim izveštajem JP „Jedinstvo“ i izveštaj o poslovanju „Komunalac“ za prošlu godinu.

foto: TV Kladovo

Podeli ovu stranu
Translate »
Dragi posetioci, radi ispravnog rada i poboljšanja korisničkog iskustva ovaj sajt koristi kolačiće (eng. “cookies”). View more
U redu
Skip to content