ОДРЖАНА 16. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Општинско веће 05.06.2024. год.

На седници Општинског већа којом је председавао Саша Николић, председник општине Кладово, већници су прихватили предлог Годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта за ову годину, за шта је ресорно министарсто дало сагласност. Усвајање Годишњег програма представља основ за давање у закуп пољопривредног земљишта у државној својини у складу са одредбама Закона о пољопривредном земљишту.

Већници су прихватили и Предлог мере подршке кроз Програм подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја за 2024. годину. За спровођење мера програма планирана су средства у буџету у износу од 10,6 милиона динара и то за мере директних плаћања 600 хиљада динара за вештачко осемењавање говеда, за реализацију предложених мера руралног развоја 10 милиона динара, од чега четири милиона динара за сектор меса и млека, за воће, грожђе, поврће, печурке и цвеће три милиона, за сектор усева два милиона и за сектор пчеларства милион динара.

Зелено светло добила је и Одлука о додели средстава црквама и верским заједницама за суфинансирање из буџета општине Кладово за ову годину, у укупном износу од 3,48 милиона динара. За суфинансирање пројеката конкурисале су Црквене општине Кладово, Текија, Мала Врбица, Велесница, Велика Каменица и Купузиште.

На седници је разматран и усвојен извештај о раду са финансијским извештајем ЈП „Јединство“ и извештај о пословању „Комуналац“ за прошлу годину.

фото: ТВ Кладово

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content