ODRŽANA SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE KLADOVO

Marina u Kladovu sa logom opštine

Na sednici Skupštine Opštine Kladovo, kojom je predsedavao Radovan Arežina, odbornici su usvojili Predlog Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za period od 2024 do 2026. godine. Pored toga, prihvaćen je i predlog Odluke o produženju važenja Odluke o naknadama za korišćenje javnih površina, kao i Odluka o ukidanju funkcije nekategorisanog puta u KO Davidovac, za potrebe izgradnje prihvatilišta za pse.

Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo, napomenuo je da lokalna samouprava izdvaja značajna sredstva za realizaciju mera aktivne politike zapošljavanja.

„Lokalna samouprava je u cilju smanjenja nezaposlenosti opredelila dva miliona dinara više nego prethodne godine. Želimo da pomognemo mladima da, kroz mere aktivne aktivne politike zapošljavanja, lakše prebrode tranziciju. Ove godine je iz budžeta izdvojeno 10 miliona dinara i to za osposobljavanje mladih za samostalan rad 2 miliona dinara, za realizaciju javnih radova 6,7 miliona, i subvencionisano zapošljavanje lica iz kategorije teže zapošljivih 1,3 miliona dinara, što predstavlja učešće lokalne samouprave u sufinansiranju ove aktivnosti“, rekao je Nikolić.

Za potrebe izgradnje prihvatilišta za pse, odbornici su usvojili i Predlog Odluke o ukidanju nekategorisanog puta u KO Davidovac. Predsednik opštine Kladovo istakao je da je „uloženo dosta truda, formirano je preduzeće „Zoohigijena i veterina“, kako bi se problem sa psima lutalicama rešio. Na human način, i po zakonu, želimo da zbrinemo pse lutalice. Zoohigijenska služba radi po propisima, imamo ugovor sa prihvatilištem i veterinara. Nakon sprovedene javne nabavke krenuće se za izgradnjom prihvatilišta, za šta je iz budžeta opštine Kladovo opredeljeno 12 miliona dinara. U rešavanje kompleksnog problema moramo svi zajedno da učestvujemo“.

Bojan Božanović, zamenik predsednika opštine, naglasio je da uređenje prihvatilišta ide po planu, da sama lokacija ne smeta nikom, jer je udaljena od objekata u kojima neko živi.

Na sednici je prihvaćen i Izveštaj o radu Opštinskog štaba za vanredne situacije za prošlu godinu.

Podeli ovu stranu
Translate »
Dragi posetioci, radi ispravnog rada i poboljšanja korisničkog iskustva ovaj sajt koristi kolačiće (eng. “cookies”). View more
U redu
Skip to content