ОДРЖАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ КЛАДОВО

Марина у Кладову са логом општине

На седници Скупштине Општине Кладово, којом је председавао Радован Арежина, одборници су усвојили Предлог Локалног акционог плана запошљавања за период од 2024 до 2026. године. Поред тога, прихваћен је и предлог Одлуке о продужењу важења Одлуке о накнадама за коришћење јавних површина, као и Одлука о укидању функције некатегорисаног пута у КО Давидовац, за потребе изградње прихватилишта за псе.

Саша Николић, председник општине Кладово, напоменуо је да локална самоуправа издваја значајна средства за реализацију мера активне политике запошљавања.

„Локална самоуправа је у циљу смањења незапослености определила два милиона динара више него претходне године. Желимо да помогнемо младима да, кроз мере активне активне политике запошљавања, лакше преброде транзицију. Ове године је из буџета издвојено 10 милиона динара и то за оспособљавање младих за самосталан рад 2 милиона динара, за реализацију јавних радова 6,7 милиона, и субвенционисано запошљавање лица из категорије теже запошљивих 1,3 милиона динара, што представља учешће локалне самоуправе у суфинансирању ове активности“, рекао је Николић.

За потребе изградње прихватилишта за псе, одборници су усвојили и Предлог Одлуке о укидању некатегорисаног пута у КО Давидовац. Председник општине Кладово истакао је да је „уложено доста труда, формирано је предузеће „Зоохигијена и ветерина“, како би се проблем са псима луталицама решио. На хуман начин, и по закону, желимо да збринемо псе луталице. Зоохигијенска служба ради по прописима, имамо уговор са прихватилиштем и ветеринара. Након спроведене јавне набавке кренуће се за изградњом прихватилишта, за шта је из буџета општине Кладово опредељено 12 милиона динара. У решавање комплексног проблема морамо сви заједно да учествујемо“.

Бојан Божановић, заменик председника општине, нагласио је да уређење прихватилишта иде по плану, да сама локација не смета ником, јер је удаљена од објеката у којима неко живи.

На седници је прихваћен и Извештај о раду Општинског штаба за ванредне ситуације за прошлу годину.

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content