PODSTICAJNA SREDSTVA ZA SPOMENIK PRIRODE „BLEDERIJA“

Vodopad „Blederija“

Turistička organizacija opštine Kladovo potpisala je sa Ministarstvom zaštite životne sredine ugovor o dodeli podsticajnih sredstava za program upravljanja zaštićenim prirodnim dobrima od nacionalnog interesa za ovu godinu. Za Spomenik prirode „Blederija“, resorno ministarstvo opredelilo je više od 4,2 miliona dinara, a učešće lokalne samouprave je 2,4 miliona dinara. U ime TOO Kladovo ugovor je potpisala Teodora Jordačević.

Upravljanje zaštićenim područjem „Blederija“ povereno je TOO Kladovo, i prema ovom ugovoru opredeljena sredstva biće upotrebljena za čuvanje i održavanje zaštićenog područja, praćenje i unapređenje stanja, uređenje prostora i održivo korišćenje prirodnih resursa, kao i opremanje čuvarske službe.

Ministarstvo zaštite životne sredine potpisalo je ugovore sa upravljačima 93 zaštićena područja, na osnovu kojih će, za očuvanje ovih prirodnih dobara biti dodeljeno 450 miliona dinara.

foto: Opština Kladovo

 

Podeli ovu stranu
Translate »
Dragi posetioci, radi ispravnog rada i poboljšanja korisničkog iskustva ovaj sajt koristi kolačiće (eng. “cookies”). View more
U redu
Skip to content