ПОДСТИЦАЈНА СРЕДСТВА ЗА СПОМЕНИК ПРИРОДЕ „БЛЕДЕРИЈА“

Водопад „Бледерија“

Туристичка организација општине Кладово потписала је са Министарством заштите животне средине уговор о додели подстицајних средстава за програм управљања заштићеним природним добрима од националног интереса за ову годину. За Споменик природе „Бледерија“, ресорно министарство определило је више од 4,2 милиона динара, а учешће локалне самоуправе је 2,4 милиона динара. У име ТОО Кладово уговор је потписала Теодора Јордачевић.

Управљање заштићеним подручјем „Бледерија“ поверено је ТОО Кладово, и према овом уговору опредељена средства биће употребљена за чување и одржавање заштићеног подручја, праћење и унапређење стања, уређење простора и одрживо коришћење природних ресурса, као и опремање чуварске службе.

Министарство заштите животне средине потписало је уговоре са управљачима 93 заштићена подручја, на основу којих ће, за очување ових природних добара бити додељено 450 милиона динара.

фото: Општина Кладово

 

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content