UVOĐENJE REGRUTNIH OBVEZNIKA U VOJNU EVIDENCIJU

Vojska Srbije

MINISTARSTVO ODBRANE REPUBLIKE SRBIJE

OPŠTI POZIV

ZA UVOĐENJE U VOJNU EVIDENCIJU

Na osnovu člana 15. Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi („Sl. Glasnik RS“ br. 88/09, 95/10 i 36/18) i člana 4. stav 3. Urebdne o načinu i postupku izvršavanja vojne, radne i materijalne obaveze („Sl. Glasnik RS“ br. 100/11 60/15 i 40/19), pozivamo sva lica muškog pola, državljane Republike Srbije, rođena 2006. godine i starijih godišta koja nisu uvedena u vojnu evidenciju, da se jave u

CENTAR MINISTARSTVA ODBRANE ZA LOKALNU SAMOUPRAVU BOR
– Radna prostorija Centra za opštinu Kladovo
Save Kovačević 1, prizemlje, soba br. 7

  • Uvođenje u vojnu evidenciju vršiće se svakog radnog dana, u periodu od 15. januara. do 29. februara 2024. godine, u vremenu od 08,00 do 14,00 časova, a nakon toga po pojedinačnom pozivu, tokom cele godine.
  • Regrut koji se uvodi u vojnu evidenciju treba da ponese: ličnu kartu.
  • Ukoliko ne poseduje ličnu kartu, na uvid poneti drugu javnu ispravu iz koje se može utvrditi identitet, a u inostranstvu – važeću putnu ispravu.
  • Regruti koji borave u inostranstvu dužni su da se radi uvođenja u vojnu evidenciju jave nadležnom diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Srbije.
  • Informacije o uvođenju u vojnu evidenciju mogu se dobiti u centru Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu nadležnom prema mestu prebivališta, nadležnom diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Srbije u inostranstvu i na sajtu Ministarstva odbrane www.mod.gov.rs.

CENTAR MINISTARSTVA ODBRANE ZA LOKALNU SAMOUPRAVU BOR

foto: zvanični veb-sat Vojske Srbije

Podeli ovu stranu
Translate »
Dragi posetioci, radi ispravnog rada i poboljšanja korisničkog iskustva ovaj sajt koristi kolačiće (eng. “cookies”). View more
U redu
Skip to content