УВОЂЕЊЕ РЕГРУТНИХ ОБВЕЗНИКА У ВОЈНУ ЕВИДЕНЦИЈУ

Војска Србије

МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

ОПШТИ ПОЗИВ

ЗА УВОЂЕЊЕ У ВОЈНУ ЕВИДЕНЦИЈУ

На основу члана 15. Закона о војној, радној и материјалној обавези („Сл. Гласник РС“ бр. 88/09, 95/10 и 36/18) и члана 4. став 3. Уребдне о начину и поступку извршавања војне, радне и материјалне обавезе („Сл. Гласник РС“ бр. 100/11 60/15 и 40/19), позивамо сва лица мушког пола, држављане Републике Србије, рођена 2006. године и старијих годишта која нису уведена у војну евиденцију, да се јаве у

ЦЕНТАР МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ ЗА ЛОКАЛНУ САМОУПРАВУ БОР
– Радна просторија Центра за општину Кладово
Саве Ковачевић 1, приземље, соба бр. 7

  • Увођење у војну евиденцију вршиће се сваког радног дана, у периоду од 15. јануара. до 29. фебруара 2024. године, у времену од 08,00 до 14,00 часова, а након тога по појединачном позиву, током целе године.
  • Регрут који се уводи у војну евиденцију треба да понесе: личну карту.
  • Уколико не поседује личну карту, на увид понети другу јавну исправу из које се може утврдити идентитет, а у иностранству – важећу путну исправу.
  • Регрути који бораве у иностранству дужни су да се ради увођења у војну евиденцију јаве надлежном дипломатско-конзуларном представништву Републике Србије.
  • Информације о увођењу у војну евиденцију могу се добити у центру Министарства одбране за локалну самоуправу надлежном према месту пребивалишта, надлежном дипломатско-конзуларном представништву Републике Србије у иностранству и на сајту Министарства одбране www.mod.gov.rs.

ЦЕНТАР МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ ЗА ЛОКАЛНУ САМОУПРАВУ БОР

фото: званични веб-сат Војске Србије

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content