„JEDAN PAKETIĆ, MNOGO LJUBAVI“

Nova godina

Crveni krst Kladovo organizovao je i ove godine akciju podele novogodišnjih paketića pod nazivom „Jedan paketić, mnogo ljubavi“ za dečicu slabijeg materijalnog stanja. Zahvaljujući donacijama 30-ak lokalnih privrednika, opštinski Crveni krst je obezbedio 138 paketića u vrednosti od po 1.440 dinara, a uručeni su im na prednovogodišnjem okupljanju uz druženje, pesmu, igru i slikanje sa Deda Mrazom u hotelu „Đerdap“.

„Cilj akcije je da gradske i opštinske organizacije Crvenog krsta putem novčanih donacija ili drugih vrsta sakupljačkih akcija obezbede sredstva za kupovinu novogodišnjih paketića za decu iz socijalno ugroženih kategorija stanovništva. Zahvaljujem svim našim donatorima, jer danas vraćaju osmeh na lice ove dečice i omogućavaju im da se susretnu sa Deda Mrazom i, na taj način, iskuse onu istinsku dečju radost dok otvaraju paketiće. Oni su to zaslužili, jer su cele godine bili dobri, a naši donatori im svojom dobrotom i plemenitošću vraćaju veru da se isplati biti dobar i darežljiv. Kladovo je mali grad, ali je grad ljudi velikog srca, kao i zajedništva i jedinstva u svim onim situacijama kada treba pokazati solidarnost i empatiju. Ukoliko pomognemo jednoj osobi mi možda time nismo promenili ceo svet, ali jesmo za tu jednu osobu. Iz tog razloga dobra dela ne treba upoređivati-sve je važno i sve se računa. Deca su, rekao je Gandi, neiscrpno bogatstvo sveta i kada ih usrećimo shvatimo koliko je lako biti bogat. Hvala svima, ponosna sam na svoj grad“, istakla je Branislava Berić, sekretar Crvenog krsta Kladovo.

Podeli ovu stranu
Translate »
Dragi posetioci, radi ispravnog rada i poboljšanja korisničkog iskustva ovaj sajt koristi kolačiće (eng. “cookies”). View more
U redu
Skip to content