„ЈЕДАН ПАКЕТИЋ, МНОГО ЉУБАВИ“

Нова година

Црвени крст Кладово организовао је и ове године акцију поделе новогодишњих пакетића под називом „Један пакетић, много љубави“ за дечицу слабијег материјалног стања. Захваљујући донацијама 30-ак локалних привредника, општински Црвени крст је обезбедио 138 пакетића у вредности од по 1.440 динара, а уручени су им на предновогодишњем окупљању уз дружење, песму, игру и сликање са Деда Мразом у хотелу „Ђердап“.

„Циљ акције је да градске и општинске организације Црвеног крста путем новчаних донација или других врста сакупљачких акција обезбеде средства за куповину новогодишњих пакетића за децу из социјално угрожених категорија становништва. Захваљујем свим нашим донаторима, јер данас враћају осмех на лице ове дечице и омогућавају им да се сусретну са Деда Мразом и, на тај начин, искусе ону истинску дечју радост док отварају пакетиће. Они су то заслужили, јер су целе године били добри, а наши донатори им својом добротом и племенитошћу враћају веру да се исплати бити добар и дарежљив. Кладово је мали град, али је град људи великог срца, као и заједништва и јединства у свим оним ситуацијама када треба показати солидарност и емпатију. Уколико помогнемо једној особи ми можда тиме нисмо променили цео свет, али јесмо за ту једну особу. Из тог разлога добра дела не треба упоређивати-све је важно и све се рачуна. Деца су, рекао је Ганди, неисцрпно богатство света и када их усрећимо схватимо колико је лако бити богат. Хвала свима, поносна сам на свој град“, истакла је Бранислава Берић, секретар Црвеног крста Кладово.

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content