UKLONJENE DIVLJE DEPONIJE NA TERITORIJI OPŠTINE KLADOVO

čišćenje divlje deponije

Zahvaljujući uspešnoj saradnji Opštine Kladovo i Ministarstva za zaštitu životne sredine, drugu godinu zaredom, uklanja se nelegalno odloženi otpad, kako bi se obezbedila potpuna zaštita uslova življenja svih građana naše opštine. Danas, nakon završetka akcije svo zemljište na kome su se nalazila smetlišta tj. mesta nelegalno odlaganog otpada su sanirana, rekultivisana i vraćena u pređašnje stanje, s ciljem da se prostor bezbedno i neupadljivo uklopi u prirodno okruženje.

U našoj opštini, u protekla tri meseca, uklonjeno je sa 21 divlje deponije ukupno 21.620 metara kubnih raznovrsnog komunalnog i građevinskog otpada. Uz pomoć mehanizacije i ljudstva JP „Komunalac“, otpad je uklonjen sa 16 divljih deponija na periferiji grada, ali i u pet prigradskih naselja Kladušnici, Davidovcu, Kostolu, Velikoj Vrbici i Korbovu. Radnici komunalnog preduzeća periodično čiste postojeće deponije, ali one ponovo preko noći „niču“, iako postoje kamere video nadzora i table upozorenja. Lokalna samouprava, po ko zna koji put, poziva građane da otpad odlažu na mesta koja su određena za tu namenu.

Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo, na samom početku realizacije projekta uklanjanja divljih deponija, rekao je „da svi zajedno, cela lokalna zajednica treba da učestvuje u ovakvim akcijama. Na taj način pokazujemo da želimo da sačuvamo životnu sredinu, da dišemo svež vazduh i imamo bolju vodu za piće. Lokalna samouprava nastaviće sa brojnim aktivnostima kako bi opština Kladovo bila još lepša, čistija i uređenija, ne samo za naše meštane, već i mnogobrojne turiste“.

Opština Kladovo jedna je od 30 lokalnih samouprava sa kojima je Ministarstvo za zaštitu životne sredine potpisalo ugovore za projekte uklanjanja nelegalno odlaganog otpada i divljih deponija. Za projekat „Prevencija nelegalnog odlaganja otpada i uklanjanja u 2023. godini na teritoriji opštine Kladovo“, resorno ministarstvo opredelilo je 3,2 miliona dinara, a lokalna samouprava 810 hiljada dinara.

čišćenje divlje deponije
čišćenje divlje deponije
čišćenje divlje deponije
čišćenje divlje deponije
čišćenje divlje deponije
čišćenje divlje deponije
uklanjanje_divlje_deponije_6
uklanjanje_divlje_deponije_5
uklanjanje_divlje_deponije_4
uklanjanje_divlje_deponije_3
uklanjanje_divlje_deponije_2
uklanjanje_divlje_deponije_1
previous arrow
next arrow
foto: JP „Komunalac“
Podeli ovu stranu
Translate »
Dragi posetioci, radi ispravnog rada i poboljšanja korisničkog iskustva ovaj sajt koristi kolačiće (eng. “cookies”). View more
U redu
Skip to content