УКЛОЊЕНЕ ДИВЉЕ ДЕПОНИЈЕ НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ КЛАДОВО

чишћење дивље депоније

Захваљујући успешној сарадњи Општине Кладово и Министарства за заштиту животне средине, другу годину заредом, уклања се нелегално одложени отпад, како би се обезбедила потпуна заштита услова живљења свих грађана наше општине. Данас, након завршетка акције сво земљиште на коме су се налазила сметлишта тј. места нелегално одлаганог отпада су санирана, рекултивисана и враћена у пређашње стање, с циљем да се простор безбедно и неупадљиво уклопи у природно окружење.

У нашој општини, у протекла три месеца, уклоњено је са 21 дивље депоније укупно 21.620 метара кубних разноврсног комуналног и грађевинског отпада. Уз помоћ механизације и људства ЈП „Комуналац“, отпад је уклоњен са 16 дивљих депонија на периферији града, али и у пет приградских насеља Кладушници, Давидовцу, Костолу, Великој Врбици и Корбову. Радници комуналног предузећа периодично чисте постојеће депоније, али оне поново преко ноћи „ничу“, иако постоје камере видео надзора и табле упозорења. Локална самоуправа, по ко зна који пут, позива грађане да отпад одлажу на места која су одређена за ту намену.

Саша Николић, председник општине Кладово, на самом почетку реализације пројекта уклањања дивљих депонија, рекао је „да сви заједно, цела локална заједница треба да учествује у оваквим акцијама. На тај начин показујемо да желимо да сачувамо животну средину, да дишемо свеж ваздух и имамо бољу воду за пиће. Локална самоуправа наставиће са бројним активностима како би општина Кладово била још лепша, чистија и уређенија, не само за наше мештане, већ и многобројне туристе“.

Општина Кладово једна је од 30 локалних самоуправа са којима је Министарство за заштиту животне средине потписало уговоре за пројекте уклањања нелегално одлаганог отпада и дивљих депонија. За пројекат „Превенција нелегалног одлагања отпада и уклањања у 2023. години на територији општине Кладово“, ресорно министарство определило је 3,2 милиона динара, а локална самоуправа 810 хиљада динара.

чишћење дивље депоније
чишћење дивље депоније
чишћење дивље депоније
чишћење дивље депоније
чишћење дивље депоније
чишћење дивље депоније
uklanjanje_divlje_deponije_6
uklanjanje_divlje_deponije_5
uklanjanje_divlje_deponije_4
uklanjanje_divlje_deponije_3
uklanjanje_divlje_deponije_2
uklanjanje_divlje_deponije_1
previous arrow
next arrow
фото: ЈП „Комуналац“
Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content