200 SADNICA ZA VETROZAŠTITNI POJAS

pošumljavanje

Opština Kladovo, prema programu zaštite i očuvanja životne sredine, u saradnji sa JP „Komunalac“ nastavlja sa oplemenjivanjem zelenih površina u gradu. Pripremni radovi i sadnja raznovrsnih stabala u industrijskoj zoni krenuli su u pravo vreme, ovih dana. S ciljem očuvanja predeonog diverziteta, od pešačke staze tvrđave Fetislam ka industrijskoj zoni biće zasađeno ukupno 200 sadnica vrbe, poljskog i planinskog javora i lipe, što će ujedno predstavljati vetrozaštitni pojas za grad.

Lokalna samouprava je ove godine aplicirala kod Ministarstva zaštite životne sredine RS sa Projektom „Pošumljavanje i postavljanje vetrozaštitnog pojasa uz pešačku stazu prema industrijskoj zoni Kladovo“. Resorno ministarstvo je opredelilo sredstva u iznosu od 1,4 miliona dinara, a učešće opštine je 350 hiljada dinara.

Ovim programom lokalna samouprava nastavlja uspešnu saradnju sa Ministarstvom zaštite životne sredine radi ulaganja u još bolje i lepše životno okruženje na dobrobit svih stanovnika naše opštine.

pošumljavanje
pošumljavanje
pošumljavanje
pošumljavanje
pošumljavanje
pošumljavanje
posumljavanje_2
posumljavanje_3
posumljavanje_4
posumljavanje_5
posumljavanje_6
posumljavanje_7
previous arrow
next arrow
foto: JP „Komunalac“
Podeli ovu stranu
Translate »
Dragi posetioci, radi ispravnog rada i poboljšanja korisničkog iskustva ovaj sajt koristi kolačiće (eng. “cookies”). View more
U redu
Skip to content