РЕАЛИЗОВАНЕ МЕРЕ ЗАПОШЉАВАЊА ИЗ ЛОКАЛНОГ АКЦИОНОГ ПЛАНА ЗАПОШЉАВАЊА ЗА 2023. ГОДИНУ

Додела уговора

У сали Скупштине општине Кладово данас су уручени уговори послодавцима за запошљавање особа из категорије теже запошљивих, као и особама на пракси и њиховим послодавцима. Лидија Начић, в.д. директора Националне службе за запошљавање Филијала Бор, и Саша Николић, председник општине Кладово, уручили су девет уговора послодавцима из приватног сектора, који су упослили 10 теже запошљивих особа, и четири уговора послодавцима код којих је седам лица укључено у програм праксе.

-Пет година заредом са Општином Кладово и председником Сашом Николићем имамо изузетну сарадњу по питању спровођења активних мера запошљавања из Локалног акционог плана запошљавања 2021-2023. Општина Кладово је, за ову годину, издвојила осам милиона динара за реализацију мера запошљавања. За меру Јавни радови одобрено је 5,35 милиона динара, за Програм праксе 1,5 милион, и за Меру запошљавања теже запошљивих лица 1,15 милиона на које је, кроз суфинансирање из ресорног министарства одобрено још 1,1 милион динара. Из наведених обезбеђених средстава упослено је 41 лице, нагласила је Лидија Начић.

Кроз програме које је спровела Национална служба за запошљавање у 2023. години, из општине Кладово запослено је 31 теже запошљиво лице код приватних предузетника, седам лица је на стручној пракси у Здравственом центру Кладово, и отворено је 12 нових предузетничких радњи кроз програм самозапошљавања. У току је реализација програма „Моја прва плата“.

Додела уговора
Додела уговора
Додела уговора
Додела уговора
aktivne_mere_zaposljavanja_3
aktivne_mere_zaposljavanja_2
aktivne_mere_zaposljavanja_4
aktivne_mere_zaposljavanja_1
previous arrow
next arrow
фото: Општина Кладово

Председник општине Кладово, Саша Николић, истакао је значај спроведених мера запошљавања у циљу смањења броја незапослених лица и додао да је у периоду од 2018. до 2023. године стопа незапослености смањена за 16,53 одсто. Председник се свима захвалио на сарадњи и исказаној потреби и вољи да се млади људи запосле. У предстојећем периоду Општина Кладово ће, уз подршку ресорног министарства и председника Александра Вучића, наставити са активностима и добром праксом у циљу даљег смањења незапослености, нагласио је Николић.

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content