ФУДБАЛСКИ СПЕКТАКЛ КОД ДОМА ОМЛАДИНЕ

Кладово ће 6. августа бити домаћин спортске манифестације која се први пут организује у нашој земљи, и у нашем граду. У организацији Спортског савеза општине Кладово, под покровитељством локалне самоуправе, одржаће се фудбалски турнир 3×3, на платоу испред Дома омладине, са почетком у 10 сати. На турниру ће поред домаћих фудбалера учествовати екипе из Србије и Румуније.

-До прошле године имали смо баскет три пута три, а ове смо решили да то буде фудбал, јер је наш ФК „Ђердап“ ушао у српску лигу. Желимо на тај начин да популаризујемо спорт и да деци омогућимо да се баве спортом. Локална самоуправа је одлучила да деца од 12 до 14 година и од 14 до 16 бесплатно учествују на турниру и то је наш поклон, истиче Саша Николић, председник општине Кладово.

Генерални секретар Спортског савеза општине Кладово, Борко Туфајевић, напомиње да је овај спорт у великој експанзији и да ће веома брзо постати олимпијски спорт.

-На овој манифестацији учествоваће фудбалери, односно, сви они који играју мали фудбал-футсал. Турнир се организује у четири категорије за децу од 12, 14, 16 година и за сениоре. Котизација за сениоре је пет хиљада динара. За њих је, обезбеђен наградни фонд од 110.000 динара. За млађе категорије од 12 до 16 година учешће је бесплатно, а најбоље екипе добиће лепе награде и медаље. У Кладову је фудбал најзаступљенији спорт, највише деце тренира у фудбалским клубовима „Ђердап“ и „Бродоремонт“ и надамо се да ће учествовати и допринети да направимо фудбалски спектакл на платоу код Дома омладине, напомиње генерални секретар Спортског савеза општине Кладово.

фото: Спортски савез општине Кладово

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content